Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:18:23

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень зафіксував 33 порушення рибоохоронного законодавства

21.03.2019   14:00Агенцiя

У період з 13 по 20 березня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 33 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 27 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

У порушників вилучено 3 кг риби та 8 од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 1 830 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 425 грн.

Для прикладу, 14 березня на р. Десна, поблизу с. Гірки Новгород – Сіверського району затримано місцевого жителя. Чоловік за допомогою сітки встиг виловити по одній особині окуня, плоскирки та рака. Збитки склали 76,5 грн.

В Менському районі на р. Десна, поблизу с. Локнисте виявлено місцевого мешканця. Використовуючи заборонені знаряддя лову – сітки зяберні, в кількості 2 шт, правопорушник виловив 5 екз. плітки, загальною вагою 1,5 кг.  Збитки становлять 425 грн.

20 березня на р. Убідь викрито жителя смт Сосниця. Чоловік за допомогою сітки зяберної спіймав  по одному екземпляру ляща та щуки. Завдано збитків на суму 510 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

15 березня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в с. Мала Дівиця Прилуцького району виявлено жителя с. Богданівка, який продавав живу рибу - карасів сріблястих, загальною вагою три кг. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Прилуцького районного суду.

Нагадуємо, що для продажу водних біоресурсів потрібно мати документи, що підтверджують законність її придбання (товарно-транспортну накладну, в якій зазначено де придбано рибу) та сертифікат якості.

В Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби - прохання повідомляти за вказаними номерами телефонів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини