Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:26:04

В навчальному центрі «Десна» харчування військових здійснюється за новими стандартами

21.03.2019   13:11Агенцiя

З жовтня 2018 року набрала обертів нова система харчування, яка була впроваджена і в 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України.

Салат з капустою і зеленим горошком, суп з грибами, курячі крильця  з гречаною кашею, сік та ананаси. Такий типовий обідній раціон кожного строковика в 169 навчальному  центрі Десна, що дислокується на Чернігівщині.

         − Якщо за старої системи перелік продуктів складав всього 36-50 найменувань, то нині їх близько 400. До каталогу харчування входять такі страви як: філе індички, філе куряче смажене з шампіньйонами або запечене в сметанному соусі, борщі, різноманітні супи, реберця свинячі з медовим соусом, горбуша в маринаді, м'ясо по-грузинськи, картопля по-домашньому та чимало інших смачних страв. Тобто, різноманітність «армійської кухні» збільшилася в рази, а деякі військовослужбовці таких страв навіть взагалі ніколи не куштували, − зазначив начальник продовольчої служби 169 навчального центру Андрій Чертов.

         Не забувають в навчальному центрі не тільки про калорійність, а й про отримання бійцями, які щодня витримують значні навантаження на полігонах, достатньої кількості вітамінів за рахунок свіжих фруктів та соків. До раціону включили ананаси, банани, ківі, мандарини, солодку кашу з курагою та горіхами, а також йогурти, печиво, шоколад тощо. При цьому собівартість сніданку, обіду і вечері  з розрахунку на одного військовослужбовця становить всього лиш близько 80 гривень. 

          Приготування  їжі в центрі здійснюється кваліфікованими спеціалістами на обладнанні нового зразка, яке аналогічне ресторанному. Нові котли, м’ясорубки, тістоміси, сучасні овочеві машини і, зокрема, пароконвектомати, які скорочують термін приготування їжі та полегшують роботу кухарів.

         Новий стандарт дає  можливість армійцям самим  обирати страву  на свій смак. Це звичайно не легко, адже на харчуванні в навчальному центрі перебуває близько 3000 військовослужбовців, та завдяки професіоналізму та вправності персоналу їдальні, в першу чергу кухарів, ноу-хау для солдатів стає повсякденною нормою.

         Також командуванням навчального центру враховуються всі зауваження та побажання військових, вносяться корективи до меню, тут вважають за головне аби з їдальні солдат виходив не тільки ситий, а й задоволений від сервісу і якості свого обіднього столу.

         Із впровадженням нової системи харчування, її переваги мали змогу оцінити військовослужбовці 56-ти частин Збройних Сил України, а впродовж поточного року такі ж позитивні зміни будуть впроваджені у ще майже 300-та військових частинах.

 

Підполковник Ігор Березинський, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м.Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини