Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 липня, 00:01:52

В навчальному центрі «Десна» харчування військових здійснюється за новими стандартами

21.03.2019   13:11Агенцiя

З жовтня 2018 року набрала обертів нова система харчування, яка була впроваджена і в 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України.

Салат з капустою і зеленим горошком, суп з грибами, курячі крильця  з гречаною кашею, сік та ананаси. Такий типовий обідній раціон кожного строковика в 169 навчальному  центрі Десна, що дислокується на Чернігівщині.

         − Якщо за старої системи перелік продуктів складав всього 36-50 найменувань, то нині їх близько 400. До каталогу харчування входять такі страви як: філе індички, філе куряче смажене з шампіньйонами або запечене в сметанному соусі, борщі, різноманітні супи, реберця свинячі з медовим соусом, горбуша в маринаді, м'ясо по-грузинськи, картопля по-домашньому та чимало інших смачних страв. Тобто, різноманітність «армійської кухні» збільшилася в рази, а деякі військовослужбовці таких страв навіть взагалі ніколи не куштували, − зазначив начальник продовольчої служби 169 навчального центру Андрій Чертов.

         Не забувають в навчальному центрі не тільки про калорійність, а й про отримання бійцями, які щодня витримують значні навантаження на полігонах, достатньої кількості вітамінів за рахунок свіжих фруктів та соків. До раціону включили ананаси, банани, ківі, мандарини, солодку кашу з курагою та горіхами, а також йогурти, печиво, шоколад тощо. При цьому собівартість сніданку, обіду і вечері  з розрахунку на одного військовослужбовця становить всього лиш близько 80 гривень. 

          Приготування  їжі в центрі здійснюється кваліфікованими спеціалістами на обладнанні нового зразка, яке аналогічне ресторанному. Нові котли, м’ясорубки, тістоміси, сучасні овочеві машини і, зокрема, пароконвектомати, які скорочують термін приготування їжі та полегшують роботу кухарів.

         Новий стандарт дає  можливість армійцям самим  обирати страву  на свій смак. Це звичайно не легко, адже на харчуванні в навчальному центрі перебуває близько 3000 військовослужбовців, та завдяки професіоналізму та вправності персоналу їдальні, в першу чергу кухарів, ноу-хау для солдатів стає повсякденною нормою.

         Також командуванням навчального центру враховуються всі зауваження та побажання військових, вносяться корективи до меню, тут вважають за головне аби з їдальні солдат виходив не тільки ситий, а й задоволений від сервісу і якості свого обіднього столу.

         Із впровадженням нової системи харчування, її переваги мали змогу оцінити військовослужбовці 56-ти частин Збройних Сил України, а впродовж поточного року такі ж позитивні зміни будуть впроваджені у ще майже 300-та військових частинах.

 

Підполковник Ігор Березинський, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м.Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

єРобота: як переселенка з Бахмута започаткувала власний бізнес у Чернігові 17:02

Почати життя з нуля непросто, але можливо. У цьому переконуєшся, дізнавшись історію Ольги Люліної – переселенки з Бахмуту, яка в рідному місті мала все: будинок, дачу, роботу, бізнес (піцерію і заклади продажу вуличної їжі), і навіть не думала про те, що це доведеться покинути.

Критична інфраструктура має бути зі світлом, – Олександр Ломако 16:27

До об'єктів критичної інфраструктури Чернігова не мають застосовуватися графіки відключення електроенергії.

Володимир Зеленський відзначив медикиню з Чернігівщини званням «Заслужений лікар України» 16:05

З нагоди Дня Української Державності Президент України вручив почесну нагороду Наталії Фурс, заступниці медичного директора комунального некомерційного підприємства «Чернігівська міська лікарні №2» Чернігівської міської ради.

Чернігівські поліцейські оперативно розкрили крадіжку грошей з банківської картки 15:39

Оперативники Чернігівського райуправління поліції викрили зловмисницю, яка викрала банківську картку у знайомої, а потім зняла з картки 6 тисяч гривень.

Чернігівські медійники навчалися використовувати інструменти штучного інтелекту 14:55

Друга група чернігівських медійників пройшла тренінг “Використання ШІ у роботі локальних медіа: базовий рівень”, який 13 - 14 липня організував регіональний хаб Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів”.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини