Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:57:19

Служба автодоріг перевірятиме вантажівки, які порушують вагові норми "весняного" обмеження

18.03.2019   14:27Агенцiя

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області планує здійснювати періодичні рейдові перевірки за дотриманням водіями вантажного транспорту "весняного" обмеження - 20 тонн загальна маса, 7 тонн на вісь.

До участі у рейдах, крім інспекторів Служби автодоріг, планується залучати представників місцевої влади, поліції та Укртранспбезпеки.

Найближча перевірка запланована на цьому тижні. 

Нагадуємо водіям вантажного транспорту, що недотримання вагових норм є загрозою безпеці дорожнього руху та прискорює руйнацію дорожнього покриття.

Особливо вразливими автошляхи є навесні у період відтавання ґрунтів дорожнього полотна.

Зокрема, говоримо про таке явище, як пучиноутворення - збурення дорожнього полотна, викликані інтенсивним накопиченням вологи і промерзанням ґрунтів.

 

Свою назву даний процес весняного руйнування дорожніх конструкцій дістав від зовнішнього характеру деформування дорожнього одягу - у вигляді нерівномірного спучування. Воно пов’язане з виникненням особливих механізмів міграції вологи у верхню зону земляного полотна в холодний період року. Ґрунт відтаює в першу чергу під дорожнім одягом. Коли вологість досягає границі текучості, міцність дорожнього одягу мінімальна. У місцях зимових пучин під дією навантаження руйнується дорожній одяг, утворюються осідання і проломи, матеріали дорожнього одягу перемішуються з ґрунтом.

Тож у весняний період виникає необхідність зменшити навантаження на автошляхи. З метою збереження та попередження руйнувань автомобільних доріг під час весняного відтавання ґрунтів земляного полотна, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області обмежила рух вантажного транспорту по дорогах загального користування державного значення в межах Чернігівської області на період з 11.03.2019 року по 27.04.2019 року.

 

Вагою понад 20 тон і навантаженням на вісь понад 7 тс на наступних ділянках доріг державного значення загального користування:

  • Н-07 Київ – Суми – Юнаківка (на ділянці  км 122 – км 179, від м. Прилуки до межі з Сумською областю);
  • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч (на всій протяжності);
  • Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка (на всій протяжності );
  • Р-56 Чернігів – Пакуль – КПП “Славутич” (на ділянці км 10 – км 50 від а/дороги М-01 до кордону з Білоруссю) та під’їзд до м. Славутич (на всій протяжності);
  • Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів –
    КПП “Катеринівка” (на всій протяжності в межах Чернігівської області);
  • Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин (на ділянці км 0 – км 66,
    та км 80 – км 155);
  • Р-68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці – до а/д Н-07 з під’їздом до заповідника “Качанівка” (на всій протяжності);
  • Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів (на всій протяжності);
  • Р-82 Сосниця – Короп – а/д М-02 (на всій протяжності);
  • Р-83 Славутич – Любеч – Ріпки – а/д М-01 – Городня – а/д Н-28 – Сновськ – Корюківка – Семенівка – Костобобрів – Чайкине – а/д Н-27 (на всій протяжності).

Вагою понад 20 тон і навантаженням на вісь понад 7 тс на всіх територіальних дорогах державного значення загального користування, крім ділянок доріг з цементобетонним покриттям: Прилуки – Ладан, а/д М-02 – Бахмач, а також під’їздів до м. Ніжин і м. Борзна.

Рух без обмежень буде здійснюватися:

  1. Автомобільними дорогами:
  • М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі;
  • М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ;
  • Н-07 Київ – Суми – Юнаківка (на ділянці від межі Київської області до перехрестя а/д Р-67);
  • Р-61 Батурин-Конотоп-Суми;
  1. Під’їздами до міст:
  • м. Прилуки (від автодороги Н-07, від смт. Ладан та з боку м. Пирятин);
  • м. Ніжин (від автодороги М-02);
  • м. Борзна ( від автодороги М-02);
  • м. Бахмач (від автодороги М-02).

Строки зняття обмежень руху можуть бути скореговані при відновленні фізико-технічних характеристик доріг і стабілізації погодних умов.

З метою забезпечення життєдіяльності населення та стабільної роботи господарського комплексу області у період підготовки і проведення посівної кампанії, обмеження руху, що вводяться, не повинні стосуватись:

- пасажирського транспорту загального користування, аварійних служб та транспорту, що використовується при ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій;

- транспорту із загальною фактичною масою до 20 тон, задіяного для перевезення сільгосппродукції (живності, молокопродуктів, кормів, посівного матеріалу, міндобрив, борошна та інших продуктів харчування), вугілля, дров, торфобрикету, зрідженого газу, паливно-мастильних матеріалів, сільгосптехніки, запчастин, за окремими погодженнями обласної державної адміністрації;

- транспортних засобів дорожніх організацій Укравтодору, а також підприємств, що виконують роботи за ордерами Служби автомобільних доріг або Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, погодженими з УПП в Чернігівській області ДПП.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини