Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:02:00

У березні громадськість розпочала реалізацію проектів

16.03.2019   09:20Агенцiя

Загалом цьогоріч шість конкурсних пропозицій п’яти інститутів громадянського суспільства реалізовуватимуться в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

У березні розпочата підготовча роботу з виконання заходів п’яти проектів.

Серед них – два соціологічні дослідження, які ініціювала ГО «Чернігів Європейський» спільно з науковцями Чернігівського національного технологічного університету.

Проект «Домашнє насильство: соціологічний аналіз явища в Чернігівській області» розроблений з метою вивчення й оцінки ситуації гендерно-обумовленого домашнього насильства, відповідного реагування органів влади і громадськості, а також підготовки рекомендацій щодо припинення насильства у сфері сімейно-побутових відносин та запобігання цим негативним явищам.

Ще одна пропозиція «Чернігова Європейського» – «Соціологічне дослідження громадської думки з актуальних соціально-політичних проблем Чернігівської області».

«Розширення можливостей жінок у прийнятті рішень – успішна децентралізація влади» – проект ІГС «Спілка жінок Чернігівщини» спрямований на підвищення громадської активності жінок, розширення їх можливостей у прийнятті та реалізації владних рішень у період реформи децентралізації.

Провести оцінку ефективності використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ за 2016-2018 роки запропонувала ГО «Громадський центр «ЧАС».

Ще два проекти присвячені популяризації літератури і читання, підвищенню гуманітарної ролі книги. Так, Прилуцька міська організація професійної спілки працівників культури в рамках проекту «Поетична платформа «Світ жіночими очима» презентуватиме збірку молодої прилуцької поетеси Ніни Заболотної «Десь за дощами…». А у вересні ІГС «Центр «Апельсин» спільно з ніжинською літераторкою Тетяною Винник планує провести фестиваль «Літературні родинні читання «Словограй».

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.