Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:49:37

Відбулося засідання Колегії Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА

15.03.2019   16:08Агенцiя

В загальному про підсумки роботи агропромислового комплексу області за 2018 рік та завдання по розвитку сільськогосподарського виробництва в 2019 році розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрій Ткалич, який зазначив що минулий 2018 рік виявився для аграріїв Чернігівщини досить напруженим, але і за цих умов їм вдалось отримати позитивні тенденції і результати – аграрний комплекс вкотре продемонстрував свою стійкість та забезпечив достойні темпи розвитку.


Довідково:

Індекс обсягу виробництва валової продукції сільського господарства за 2018 рік склав 110,4%, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – 114,3%, в господарствах населення – 98,8%. За обсягом виробництва сільськогосподарської продукції на одну особу Чернігівщина посідає п’яту сходинку серед областей України.
Область вдруге перетнула чотиримільйонну позначку зі збирання зернових культур. Так, по всіх категоріях господарств зібрано 4,9 млн тонн зернових культур, що на 808 тис. т більше обсягів 2017 року. Середній рівень урожайності склав 68,5 ц/га (+9,7 ц/га до 2017 року).

У 2018 році з Державного бюджету аграрії Чернігівської області отримали підтримку у розмірі 215,9 мільйонів гривень (4 місце серед областей України за сумою освоєних коштів). В тому числі підтримка фермерських господарств склала 9,7 мільйонів гривень (12 місце серед областей).

По другому питанню, підсумки реалізації державних та обласних програм галузі агропромислового комплексу в 2018 році та фінансування на 2019 рік доповідав заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації – начальник управління агропромислового розвитку Олег Крапивний, який також розповів про основні аспекти отримання державної підтримки у 2019 році.

Крім того про дотримання вимог законодавства при застосуванні засобів захисту рослин та сучасні підходи співпраці пасічників та орендарів сільськогосподарських земель розповідали начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та голова Чернігівського обласного об’єднання бджолярів Ігор Сокоринський.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.