Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:22:54

Олександр Колотілін: На Чернігівщині вже 9 тисяч гектарів землі передано у власність учасникам АТО

15.03.2019   13:15Агенцiя

За спокій у сіверських домівках сьогодні дякували тим, хто в час найбільшої небезпеки, не роздумуючи, став на захист українських кордонів – Чернігівщина вшановувала добровольців.

Уже третій рік поспіль саме 14 березня відзначається День українського добровольця.

Цього ж дня понад півсотні військових з Чернігівщини та родини загиблих отримали документи на право власності земельною ділянкою. Здебільшого наділи мають сільськогосподарське призначення. Середній розмір ділянки – два гектари. Відповідні папери вручив безпосередньо керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін.

- На сьогодні більше трьохсот тисяч заяв надійшло до управлінь по всій країні, понад двісті тисяч вже отримали погодження. Лише Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області отримало 13 тисяч заяв. Майже 9 тисяч гектарів уже передано у власність учасників АТО, - зазначив керівник відомства.

Також Олександр Колотілін підкреслив: місцеві управління з 2014 року розглядають заяви учасників АТО та їх родин першочергово. Більш того, терміни обробки звернень за можливості скорочують до 10 днів.

Здебільшого землю беруть для сільськогосподарських робіт. Часто бійці об’єднують свої зусилля і створюють фермерські господарства.

Ярослав Джевага з Прилуччини, який відразу після загострення ситуації на Сході країни став на її захист, вже знає, що робитиме із своїм наділом. У планах бійця віддати землю в оренду надійному аграрію.

- Кожен має займатися своєю справою. Професійний фермер дасть лад ділянці. До того ж, він сплачує необхідний збір на потреби ЗСУ, - каже доброволець, додаючи, - наразі держава досить відчутно дякує військовим.

Учасник АТО Андрій Чучупа: «Звичайно, хлопці йдуть боронити землю не заради якихось пільг чи виплат. Наша мета - мирне рідне небо для дітей. Втім, приємно, що держава знаходить можливість так подякувати».

На жаль, не всі змогли розділити приємний привід зібрання. Є родини, які понесли непоправну втрату в ім’я миру. Саме сім’ям Олександра Тернового, Романа Лося, Ігоря Медведя, Андрія Богуша, Олега Куслія було передано відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Присутні вшанували пам’ять всіх, чиї життя забрала війна на Сході, хвилиною мовчання.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини