Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:24:20

Прокуратура через суд домоглася забезпечити належне збереження гідрологічної пам’ятки природи

15.03.2019   08:33Агенцiя

Встановлено, що Указом Президента України від 20.08.1996 «Про оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення» біля с. Мурав’ї Новгород-Сіверського району створена гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Мурав’ївська» площею 40 га.

Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області з метою охорони та збереження в природному стані комплексу озер пам’ятку передано під охорону Грем’яцькій сільській раді Новгород-Сіверського району, про що 03.10.2001 складено охоронне зобов’язання.

Водночас з’ясовано, що з моменту утворення вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій», його межі в натурі не встановлено, що фактично унеможливлює збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, Прилуцькою місцевою прокуратурою скеровано до суду позов про визнання протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування, якому передано під охорону пам’ятку, щодо не проведення робіт із винесення та закріплення в натурі меж ландшафтного заказника загальнодержавного значення.
Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 05.12.2018 у задоволенні позову відмовлено.

Водночас, послідовно відстоюючи власну правову позицію, прокуратурою вказане рішення оскаржено до Шостого апеляційного адміністративного суду, яким цьогоріч надано належну оцінку доводам сторін, скасовано рішення суду першої інстанції з одночасним задоволенням позову у повному обсязі.

Робота на вказаному напрямі триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини