Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:56:46

З початку року продано права оренди на 15 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності

14.03.2019   12:36Агенцiя

На Чернігівщині з початку 2019 року відбулися п’ять земельних аукціонів, організовані Головного управлінням Держгеокадастру регіону.

Інвестори придбали права оренди на 15 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Землі загальною площею 237,05 га знаходяться на території Бахмацького, Борзнянського, Прилуцького, Новгород-Сіверського, Корюківського, Сосницького, Сновського, Талалаївського районів Чернігівської області.

Найбільше ділянок передано в оренду через проведення земельних торгів на території Бахмацького (4) та Сновського районів (3) Чернігівської області.

Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 9,24 га у Халимонівській сільській раді  Бахмацького району Чернігівської  області. Під час торгів ставка річної оренди збільшилася від 5,6 тис. гривень до 67,4 тис. гривень. Інвестор щорічно сплачуватиме до місцевого бюджету 120,84 % від нормативної грошової оцінки.

На Чернігівщині за підсумками аукціонів розмір річної орендної плати за всі земельні ділянки збільшився з 303,85 до 731,72 тис. гривень. Кошти отримуватимуть бюджети місцевих громад Чернігівської  області.


Довідково:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».



Прес-служба Держгеокадастру

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини