Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:18:44

Прокуратура реагує на факти бездіяльності органів місцевого самоврядування у сфері захисту прав дітей

14.03.2019   08:06Агенцiя

Органи прокуратури області реагують на факти неналежного оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки та майно закладів освіти комунальної форми власності.

Зокрема, Ніжинською місцевою прокуратурою встановлено, що на території Козелецького району не оформлено у встановленому законом порядку право власності на будівлі, у яких знаходяться дитячі садки. Відсутні також правовстановлюючі документи на земельні ділянки площею 1,64 га, на яких розташовані ці заклади.

Права на нерухоме майно мають бути обов'язково зареєстровані відповідно до вимог чинного законодавства. Несвоєчасне оформлення правовстановлюючих документів на будівлі та земельні ділянки створює передумови для зловживань та ризики для нормального функціонування закладів та навчального процесу.

Враховуючи, що селищною радою упродовж тривалого часу не здійснено належних та достатніх заходів, місцева прокуратура звернулася з позовами до суду про визнання бездіяльності ради з цих питань протиправною, а також зобов’язання  вчинити дії, спрямовані на оформлення відповідних документів.

У цьому році Чернігівським окружним адміністративним судом позови прокурора задоволено, а селищну раду зобов’язано забезпечити проведення зазначених робіт.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини