Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:00:59

На Чернігівщині формується ще одна ОТГ

13.03.2019   16:16Агенцiя

Добрянській ОТГ бути. Позитивну відповідь на пропозицію об’єднатися з селищем Добрянка дали депутати Новояриловицької сільської ради під час засідання сесії 12 березня 2019 року. Також була сформована робоча група для координації та розробки організаційних заходів по об’єднанню. Адже представникам населених пунктів, які об’єднуються у Добрянську ОТГ ще доведеться добре попрацювати, щоб завершити об’єднавчі процеси.

В цьому громаді допомагають експерти та громадські активісти. Методичну та консультативну підтримку щодо процедури створення громади, підготовки рішень та документів постійно надають радники Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Команда радників Центру побували на засіданні сесії Новояриловицької сільської ради.

Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, зазначила: «Громада з населенням більше шести тисяч, фінансово спроможна, адже на території є досить потужні підприємства та інші платники податків, була передбачена попередньою редакцією перспективного плану. Повністю відповідає методиці формування громад, в такій конфігурації забезпечуються всі вимоги щодо доступності послуг (відстані в межах нормативів)».

Також в цей день пройшло засідаання сесії у Клубівській сільській раді. Депутати сільської ради підтримали пропозицію об'єднатися із Добрянкою та іншими населеними пунктами у громаду.

За словами Людмили Чабак, радника з децентралізації Чернігівського ЦРМС, свою згоду на об’єднання дали вже Олешнянська та Горностаївська сільські ради, тепер до них приєдналися Новояриловицька та Клубівська сільські ради.

13 березня робоча група проведе засідання, на якому підготують документи, які будуть затверджені на сесіях та передадуть до облдержадміністрації для отримання позитивного висновку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини