Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:58:01

"Чернігівгаз Збут" інформує своїх клієнтів про структуру ціни газу

09.03.2019   09:11Агенцiя

Для клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» в рахунках за лютий з`явилася нова інформація. Нарахована до сплати сума за спожитий газ розподілена між всіма учасниками, що забезпечують газопостачання. Таким чином мешканці області отримали доступні та прозорі дані про розподіл їхніх платежів за газ.

В рахунках за газ, використаний в лютому, споживачі Чернігівської області змогли побачити, як розподіляються їхні кошти між учасниками газового ринку. Зокрема, що основна доля платежу припадає на вартість газу як товару. З діючої ціни газу для побутових потреб майже 90% грошей, сплачених населенням, йде державним компаніям групи «Нафтогаз» - безпосередньо оптовому постачальнику НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укртрансгаз» за послугу транспортування газу магістральними мережами.
Залишок коштів – близько 10%, перерозподіляється на місцеві компанії.

Газорозподільне підприємство отримує свій тариф на розподіл природного газу  - це 8,8% із суми платежу. Решта 2,2%, а це приблизно 19 коп., залишається на рахунку збутівської компанії.

«Незважаючи на здорожчання ціни газу з 1 листопада, держава не підвищила тарифи для місцевих компаній, які безпосередньо контактують зі споживачем і надають послуги різного напрямку – від консультацій та виставлення рахунків, до технічного обслуговування мереж. При цьому, низька платоспроможність населення призводить до ще більшого накопичення боргів, що негативно впливає не лише на фінансовий стан нашої компанії, а й унеможливлює своєчасні розрахунки з монопольним оптовим постачальником», - повідомив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Новий формат рахунків за газ містить необхідну інформацію по нарахуванням і особовому рахунку споживача. Зокрема, зазначений обсяг газу в енергетичних одиницях, є інформація про сервіси для дистанційної взаємодії з фахівцями компанії, тощо.

Актуальну інформацію щодо ціни газу та доступних способів оплати клієнти можуть дізнатися на сайті компанії cngaszbut.104.ua.


ТОВ «Чернігівгаз Збут»

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини