Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:39:13

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.03.2019   09:04Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 5 березня до 8:00 6 березня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 5 пожеж та 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах державного значення в межах області спецтехніка від ДП "Чернігівський облавтодор" не залучалася. Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Пожежі в житловому секторі – 5:

- в  м. Прилуки в господарстві по  вул. Малківській, 77 о 04 год. 30 хв.   5 березня сталася пожежа в житловому будинку (10х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено облицювання стелі на площі 2 кв. м та майно. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі. Збиток встановлюється;

- в с. Нова Басань Бобровицького району в господарстві по  вул. Незалежності, 32 о 06 год. 11 хв. 5 березня сталася пожежа житлового будинку (4х6 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 2 кв. м. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

- в смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району в господарстві по вул. Руденка, 8 о 06 год. 37 хв. 5 березня сталася пожежа навісу для зберігання сіна (10х10 м, покрівля шиферна). Вогнем знищено навіс та 4 т грубих кормів. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи;

- в м. Ніжині в господарстві по вул. Івасюка, 27 о 17 год. 48 хв. 5 березня  сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіну на площі 1 кв. м. Причина пожежі - порушення правил монтажу електроустановок та електромереж;

- в с. Старий Білоус Черніговського району в господарстві по  вул. Гастелло, 22 о 19 год. 25 хв. 5 березня сталася пожежа житлового будинку (10х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено димохід та покрівлю на площі  2 кв.м. Ймовірна причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 17 год. 45 хв. 5 березня  знищено
1 мінометну міну калібру 120 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено о   15 год. на території ТОВ «ТЕХКОМ АВ» в м. Чернігові по  вул. Ціолковського, 41.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  05 березня до 20 години 06 березня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі місцями невеликі опади, вдень без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 0-5º тепла, вдень  3-8º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний 7-12 м/с. Температура протягом доби 3-5º тепла.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини