Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:25:56

Поліція відкрила ще одне провадження за фактом порушення виборчого законодавства

05.03.2019   07:50Агенцiя

Поліція за поданням прокуратури відкрила ще одне кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійснення виборчого права, що мало місце 1 березня в Бахмачі.

Чергове порушення виборчого законодавства серед чиновників виявила Бахмацька місцева прокуратура під час моніторингу засобів масової інформації. У статті йдеться про те, що місцевий чиновник збирав особисті дані людей в наметі кандидата у президенти України. Дану інформацію Бахмацька місцева прокуратура надіслала для розслідування до поліції.

З огляду на те, що згаданий вище факт збору персональних даних посадовцем у наметі кандидата в президенти може перешкоджати вільному здійсненню виборчого права, поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 Кримінального кодексу України. Таке правопорушення карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Станом 4 березня поліція Чернігівської області отримала 99 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Триває розслідування восьми кримінальних проваджень.

За час виборчої кампанії було відкрито такі провадження:
    За фактом порушення порядку фінансування виборчої кампанії  в Чернігові (ч. 2 ст. 159-1 Кримінального кодексу України);
    Два провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права у Прилуках та Коропському районі (ч.1 та ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України);
    Чотири провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України).

За відсутністю ознак складу злочину закриті два провадження:
    За повідомленнями про перешкоджання журналістській діяльності в Чернігові (частина 1 статті 171 Кримінального кодексу України;
    За пошкодження білборду у Чернігові (частина 2 статті 157 Кримінального кодексу України).

Одне провадження за фактом підкупу виборців у Козельці (ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України) передано за підслідністю до Києва. Дзвінок жителю райцентру з пропозицією отримання неправомірної вигоди надійшов саме звідти.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.