Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:37:02

Немає роботи - можна зайнятися рукоділлям…

28.02.2019   08:40Агенцiя

Про це говорили з безробітними жінками фахівці Чернігівської районної філії обласного центру зайнятості та члени громадської організації «Алея майстрів Чернігова» на засіданні жіночого клубу «Берегиня», яке відбулося в рамках культурно-просвітницького проекту обласної служби зайнятості «Збережемо традиції предків».

Клуб «Берегиня» - це завжди тепла атмосфера, цікаві зустрічі, обмін досвідом. Цього разу безробітним жінкам презентували свою організацію та ділилися творчістю Олена Минько - майстриня з вишивки картин бісером та Наталія Тузинець- майстриня по виготовленню сувенірного мила ручної роботи. Для них поняття жіночого безробіття не існує, адже захоплення рукоділлям стало не лише улюбленою, а й дохідноюсправою.

Уколекції Олени Мінько понад 100 вишитих власноруч картин. Серед них привертають увагу натюрморти з півонами, маками, розкішні павліни та багато інших робіт. Інше захоплення жінки - в’язання, причому речі – всі дизайнерські.Сучасні модниці можуть підібрати для себе шалі, плаття, костюми, жакети з їїколекції, яка налічує більше 200 одиниць.

Наталія Тузинець презентувала своє сувенірне мило ручної роботи. Будучи педагогом за освітою та не знайшовши роботу за фахом, вона пробувала себе в різних професіях. Закінчила курси по манікюру, займалась виготовленням прикрас з полімерної глини. Проте захоплення, яке принесло справжнє задоволення і вивелоїї на професійнийрівень, - це виготовлення сувенірного мила, зразки якого майстриня презентувала безробітним жінкам.

Наталія виготовляє мило вже п’ять років,бере участь у різних ярмарках, виставках, презентаціях. Каже, що захоплення приносить дохід. ЇЇ роботи знають не лише в Україні, мильно-сувенірну продукцію охоче замовляють і з-за кордону.

Спілкування з жінками, які самореалізувались через творчість, може стати гарною мотивацією для тих, хто нині потерпає від безробіття, - кажуть у службі зайнятості. Майстрині власним прикладом заохочують їх до самозайнятості, допомагають повірити у власні силита рухатися вперед до поставленої мети.


Ірина Некрасова

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.