Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:13:24

Депутати погодили збільшення компенсації за пільгові перевезення по деяким маршрутам

25.02.2019   15:26Агенцiя

25 лютого на пленарному засіданні сесії Чернігівської міської ради внесені зміни до Програми «Компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2019-2021 роки».

Зміни передбачають збільшення розміру компенсації за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах на 576 тис. грн. Це зроблено для того, щоб цього року громадяни окремих пільгових категорій щочетверга могли добиратись до приміських дачних масивів безоплатно.

Як відомо, до прийняття цього рішення, на компенсацію втрат від перевезення пільгових категорій громадян в автомобільному транспорті було закладено 7,424 млн грн, що становило 43% від потреби. У 2018 році виникли ускладнення з організацією транспортного забезпечення пільгового проїзду мешканців до дачних масивів, оскільки дефіцит водіїв призвів до відмови перевізників від обслуговування дачних маршрутів та розриву відповідних договорів.

Щодо розрахунків, то на засіданні виконавчого комітету начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради Олександр Рижий доповів, що щорічно дачний сезон триває у середньому 6 місяців. Відповідно до нормативних розрахунків вартості надання послуги з перевезення автобусами середній розмір витрат на забезпечення планової кількості рейсів по напрямках до дачних масивів становить 26 тис. грн в день. Таким чином, необхідна сума на обслуговування пільгових перевезень щочетверга у 2019 році буде складати: 26 тис. грн * 4 четверга * 6 місяців = 624 тис. грн. У 2020-2021 роках розмір компенсації в автотранспорті прогнозується на рівні з 2019 роком.

Довідково. Згідно з чинним законодавством пільгові перевезення пасажирів забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до Закону.

Перелік автобусних маршрутів до приміських дачних масивів із пільговим проїздом буде затверджений у березні ц.р.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини