Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:31:58

Відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці з дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України

23.02.2019   10:11Агенцiя

22 лютого на Чернігівщині відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці від дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.


В рамках заходу відбулося вручення сертифікатів на житло особовому складу САЗ, демонстрація можливостей вертольотів Airbus Н-225 “Super Puma” та ЄС-145 “Єврокоптер”, зокрема робота на висінні вертольоту Н-225, зліт та виконання гірки з подальшим набором висоти, а також десантування 2-х парашутистів з прапорами України та ДСНС з вертольоту ЄС-145 “Єврокоптер”.

Присутній на заході Перший заступник Міністра МВС Сергій Яровий подякував за збереження колективу, людей, техніки: “Дякуючи вам ми бачимо, що Загін працює і ефективно виконує завдання за призначенням”.

У свою чергу, Голова Служби Микола Чечоткін підкреслив, що авіація ДСНС – це могутня зброя у боротьбі з надзвичайними ситуаціями, яка також здатна виконувати завдання будь-якої складності. Починаючи від перевезення вантажів, гуманітарної допомоги і закінчуючи гасінням пожеж з повітря, пошуком людей у горах чи лісах та аеромедичною евакуацією.

“Не лише в Україні, а й за її межами авіаційні рятувальники неодноразово залучалися до ліквідації надзвичайних ситуацій. Географія виконання завдань льотним складом САЗ за кордоном досить широка - Білорусь, Грузія, Ізраїль, Чорногорія, Греція, Лівія, Туреччина, Азербайджан, тощо. За 20 років вами виконано близько 25 тисяч вильотів”, - зауважив Микола Чечоткін.

“Нині ми бачимо, як реалізується проект між Францією і Україною в рамках створення єдиної системи авіаційного пошуку і рятування МВС України. На сьогодні до Спеціального авіаційного загону прибуло два гелікоптери Н-225 для обслуговування яких побудовано 4 ангари. Ця техніка здатна виконувати завдання в надскладних погодних умовах. Відтак, отримавши нові вертольоти, авіаційні рятувальники стають ще надійнішим щитом для людей у боротьбі з надзвичайними подіями”, - привітав авіаторів Микола Чечоткін.

В рамках урочистостей також особовий склад Спеціального авіаційного загону ДСНС України отримав державні та відомчі нагороди від Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини