Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:06:45

Поліція Чернігівщини зафіксувала півсотні інформацій про порушення виборчого законодавства

19.02.2019   08:04Агенцiя

Станом на ранок 18 лютого поліція Чернігівської області отримала 51 повідомлення про ймовірне порушення виборчого законодавства, відкрито вісім кримінальних проваджень.

Наразі відкрито по одному провадженню за фактом пошкодження білборду (частина 2 статті 157 Кримінального кодексу України), перешкоджання журналістській діяльності (частина 1 статті 171 Кримінального кодексу України) та порушення порядку фінансування виборчої кампанії (частина 2 статті 159-1 Кримінального кодексу України) в Чернігові, а також чотири провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (частина 1 статті 160 Кримінального кодексу України), та перешкоджання здійснення виборчого права (стаття 157 Кримінального кодексу України) у Прилуках.

Інформація про порушення виборчого законодавства стосувалася переважно підкупу виборців, пошкодження білбордів кандидатів або відсутності на них вихідних даних про тираж і видавця, збору особистих даних особами, які нібито проводять дослідження електоральних настроїв тощо.

Поліція Чернігівської області відреагувала на кожне повідомлення та оперативно перевірила всі адреси. У більшості випадків інформація не підтвердилася.


Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.