Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:43:36

В гостях у безробітних - відома травниця

18.02.2019   12:02

15 лютого фахівці Варвинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятостіпровели черговий захід в рамках проекту "Збережемо традиції предків" - семінар для жінок "Лікарські рослини для нашого здоров’я».

 

Цього разу з безробітними зустрілася відома в районі, та й далеко за його межами,травниця,  лікар-фітотерапевт, кандидата медичних наук Алла Борщ.  
Траволікуванням Алла Андріївна займається близько 24 років. Закінчила Прилуцьке медучилище, працювала завідувачкою ФАПу, після чого навчалася в інституті Асоціації народної та нетрадиційної медицини. А сьогодні жінка має фітоцентр, власні схеми лікування різних складних захворювань. У своїй практиці Алла Борщ використовує понад 150 авторських препаратів, розроблених на основі  свіжої сировини та фітозборів, які  підбирає відповідно до наявності біологічно активних речовин, де кожна рослина доповнює іншу за своєю дією.

Про те, як почалося захоплення травами, вона розповіла безробітним жінкам. – Велику роль у моєму житті відіграло те, що я люблю навчатись чомусь новому, постійно пізнаючи якісь науки й отримуючи нові знання. Лікар переконана, що трави, заготовлені власноруч, мають більшу силу, ніж аптечні. Тому ті, хтознається на цьому, щороку заготовляють свіжі збори.
– Важливо, щоб усі трави були нового річного циклу. Я починаю збирати трави з ранньої весни й роблю це до глибокої осені. Тоді взимку вони наповнені енергією літа й мають набагато більше цілющих властивостей, ніж торішні чи позаторішні, – стверджує Алла Андріївна.

Вже більше 20 років жінка збирає цілющі рослини у лісах і вирощує на 2 га землі. Тим, хто хоче самостійно навчитися заготовляти трави для власного дому, вона радитьперш за все не лінуватися, а починаючи з ранньої весни, зайнятися їх збором. Крім того, 80% корисних рослин можна вирощувати у себе біля дому, наприклад,  материнку, нагідки, ромашку, лілію, горицвіт, буквицю, дельфіній, садову руту, рожу, волошку. Також слід отримати певні знання про рослини, аби знати, як їх вживати.

Фахівці ж служби зайнятості, у свою чергу, орієнтували безробітних жінок на самозайнятість, адже збір лікарських трав може бути хорошим способом додаткового заробітку або ж основним заняттям. Цілющі трави можна вирощувати на своїй ділянці або збирати на природі. Із запашних трав і квітів можна складати чаї, робити настоянки, набивати ними ароматні подушечки – саше або в’язати банні віники. До того ж, збір і реалізація лікарських рослин – бізнес, що не вимагає фінансових вкладень. Лікарські збори охоче закуповують підприємства, що спеціалізуються на виготовленні косметичних засобів і фармацевтичних препаратів, аптеки, цілителі, які займаються народною медициною, приватні особи. Частооголошення про придбання цілющих трав можна зустріти в газетах або в інтернеті.
Від травниці учасники заходу отримали найпростіший рецепт чаю від симптомів холодної зими – це сумішіван-чаю, листя суниці, чебрецю, шавлії, м'яти та звіробою.

- Насправді ми живемо у світі ліків: вони у вигляді незчисленної кількості рослин повсюди оточують нас. І для тих, хто навчиться розуміти їхню мову, відкриються секрети збереження здоров’я та довголіття, - так вчили нас наші предки, так говорить Алла Борщ.


Cвітлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини