Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:00:56

Упродовж вихідних днів вогнеборці ліквідували 8 пожеж, під час яких одну людину врятовано, двоє отримали опіки

12.02.2019   08:03Агенцiя

Упродовж минулих вихідних днів на території Чернігівської області виникло 8 пожеж, з яких 6 у житловому секторі громадян, 1 на транспорті та 1 інша.

Їх причинами послужили порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і димарів, розгерметизація газової системи автомобіля, необережне поводження з вогнем та підпал.

9 лютого о 16:45 у м. Прилуки до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних гаражів по вул. Вавілова, 28, в якому знаходився автомобіль "Hyundai Tucson". Оперативно за викликом на місце події прибуло два відділення 12-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області у складі 8 чоловік особового складу та 2 одиниць спеціальної техніки. Вогнеборці о 17:10 загоряння локалізували, а о 17:41 остаточно ліквідували та не допустили розповсюдження вогню на сусідні гаражі. Під час спроб дістати документи з палаючого авто отримав опіки обличчя та кінцівок І-ІІ ступеню 34-річний власник, а незначні опіки обличчя - 64-річний батько господаря транспортного засобу. Обох постраждалих каретою швидкої допомоги були доставлені до Прилуцької центральної міської лікарні. Вогнем знищено автомобіль та майно, що знаходилось в гаражі. Ймовірна причина виникнення пожежі - розгерметизація газової системи автомобіля.

10 лютого о 23:54 у Чернігові до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу в підвальному приміщенні дев'ятиповерхового житлового будинку, що по вул. Красносільського, 47. Оперативно на місце пригоди прибуло три відділення 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці у апаратах захисту органів дихання та зору під час проведення розвідки в одному з приміщень підвалу виявили чоловіка, який кликав на допомогу. Надзвичайники врятували 41-річного постраждалого безхатченка з небезпечної зони та передали медичним працівникам. Чоловіка з опіками грудної клітини І-ІІ ступенів було госпіталізовано до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні. Вогнеборці пожежу о 00:12 локалізували, а о 00:18 остаточно ліквідували. Ймовірною причиною виникнення пожежі, яка ледь не коштувала життя чоловікові, послужила його власна необережність у поводженні з вогнем. Вогнем знищено сміття на площі 2 кв. м. та матрац.

10 лютого о 21:12 у Чернігові в одному з приватних будинків, що по вул. Грибоїдова стався вибух побутового твердопаливного котла, внаслідок чого пошкоджені 2 несучі стіни будівлі, вікна, двері, внутрішня перегородка, речі домашнього вжитку. На місце події залучались відділення 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області. Ймовірно, котел вибухнув внаслідок надлишкового тиску.
 

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.