Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:27:19

Про стратегічне планування дізналися у Мринській громаді

09.02.2019   13:43Агенцiя

З чого розпочати роботу над стратегічним планом розвитку громади? Яка інформація та дані потрібні для розробки цього документу? Як проводити обговорення? Та хто взагалі має працювати над стратегічним планом розвитку?


На ці та інші запитання отримали відповідь представники Мринської громади в ході консультації, яку провів 7 лютого Володимир Бойко, радник  з питань регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мнрегіону.

Володимир Бойко розповів про стратегічне планування та роботу над документом, який стане дороговказом громади на найближчі роки. Він пояснив, що це процес не одного дня і що до роботи над стратегією мають залучатися і представники місцевого самоврядування, і депутати, і бізнесу, і пересічні мешканці.

«Написання стратегії – це командна робота. Але має бути одна людина відповідальна за цей процес, яка готова акумулювати і зводити в один документ всі напрацювання», - зазначив Володимир Бойко. І додав, що в результаті громада отримає робочий документ, який дає розуміння куди «ми рухаємося? як ми розвиваємося?»

Під час консультації йшлося про засади стратегічного планування, а також зміст першочергових кроків - створення робочої групи, збір даних для підготовки соціально-економічного аналізу стану громади, соціологічного дослідження якості життя та послуг що надаються на теренах громади.

Довідка. Мринська об’єднана територіальна громада була створена у 2016 році. Перші вибори тут відбулися 11 грудня 2016 року. До складу громади увійшло п’ять сільських рад. Територіально громада знаходиться у Носівському районі.

Цікавим є той факт, що Мрин - один із небагатьох населених пунктів Лівобережжя України, що отримував магдебурзьке право. Нині - адміністративний центр сільської ОТГ.

 
Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей