Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:15:32

За тиждень порушники завдали 17 тис. грн збитків, - рибоохоронний патруль Чернігівщини

08.02.2019   13:09Агенцiя

У період з 31 січня по 7 лютого інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено 17 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 16 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

«Загалом, у порушників конфісковано 13 кг риби та 18 од. заборонених знарядь лову (ості, сітки). Накладено штрафів на суму 1 320 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 17 629 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, 31 січня державні інспектори викрили три грубі порушення правил рибальства в різних районах.

В Коропському районі на озері поблизу с. Риботин інспекторами затримано чоловіка. Використовуючи заборонені знаряддя - ості, правопорушник виловив таку рибу: лящ - 11 шт., окунь - 2 шт. та плітка - 7 шт. Збитки склали 2 499 грн.

В Куликівському районі затримано трьох жителів м. Ніжин, які за допомогою остей здійснювали вилов водних біоресурсів. Один з правопорушників виловив 25 екз. окуня, чим завдав збитків на 425 грн. Двоє інших - виловили 21 екз. окуня. Збитки склали 357 грн. Інцидент стався на озері поблизу с. Салтикова Дівиця.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Ніжин виявлено жительку м. Ічня, яка продавала живу рибу - карасів сріблястих. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у жінки не було. На громадянку складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ніжинського районного суду.


Довідкова інформація:
Повідомляємо, що любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.
Для продажу риби потрібно мати документи, що підтверджують законність її придбання (товарно-транспортну накладну, в якій зазначено де придбано рибу) та сертифікат якості.

Останні новини Чернігівщини

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.