Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:01:15

Починається розробка Стратегії сталого розвитку Чернігівщини до 2027 року

06.02.2019   11:02Агенцiя

Представники органів влади та громадськості Чернігівської області 5 лютого взяли участь в он-лайн нараді з питань підготовки регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021–2027 років. Стратегії розроблятимуться на засадах смарт-спеціалізації.

Нараду провів перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода спільно з групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в України Програми «U-LEAD з Європою».

За дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, місцеві адміністрації мають розробити проекти стратегій та винести їх на розгляд сесій обласних рад до 1 грудня 2019 року.


Довідково:
Смарт-спеціалізація — підхід, що передбачає аргументоване визначення суб’єктами регіонального розвитку в рамках регіональної стратегії окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал з урахуванням конкурентних переваг регіону та сприяють трансформації секторів економіки в більш ефективні.
Нарада стала частиною серії навчальних та інформаційних заходів, спрямованих на надання регіонам методичної допомоги з розроблення цих засадничих документів.
Участь в обговоренні взяли всі зацікавлені сторони: представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної ради, Агенції регіонального розвитку по Чернігівській області, відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», науково-освітніх установ, громадських організацій, бізнес-асоціацій, які будуть входити до складу робочої групи з розроблення регіональної стратегії.



За матеріалами Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини