Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:09:30

Громади Чернігівщини активно працюють над розробкою планів перспективного розвитку

06.02.2019   09:53Агенцiя

Плани перспективного розвитку територій мають стати дорожньою картою реалізації конкретних проектів, направлених на відбудову та розвиток міст, селищ та сіл.

Мова йде про втілення у життя інфраструктурних проектів, модернізацію об'єктів соціальної та житлово-комунальної сфери, наближення до жителів громад необхідних послуг.

Такі «путівники» розвитку на 2019-2021 роки вже затверджені у Бахмацькому, Городнянському, Новгород-Сіверському, Носівському, Семенівському та Чернігівському районах.

Кожен із планів містить заходи з модернізації об'єктів соціальної та житлово-комунальної сфери, ремонту доріг та інших, що мають значно покращити якість життя людей у кожному населеному пункті та забезпечити місцевих жителів комплексом необхідних послуг.

Наприклад, у Чернігівському районі планують будівництво центрів надання адміністративних послуг у селах Іванівка та Рудка. Серед іншого — реконструкція частини приміщень сільських амбулаторій для забезпечення службовим житлом медичних працівників; реалізація ІІ черги елеватора на 25 тисяч тонн у с. Серединка та будівництво сучасного зерносховища із сушаркою у с. Довжик.

У Новгород-Сіверському районі, крім капітального та поточного ремонту доріг, придбання автобусів та тепломодернізації закладів освіти, придбання транспорту у сфері охорони здоров’я, активно працюватимуть над розвитком туризму.

Схожі напрями розвитку окреслили і в Городнянському районі. Втім, найбільшим проектом тут є будівництво заводу по переробці місцевої сировини — кварцового піску на вироби зі скла.

Серед найбільш вагомих проектів, що планують реалізувати у Семенівському районі, — капітальний та поточний ремонт доріг, тепломодернізація закладів освіти, розвиток спорту, придбання оснащеного санітарного автотранспорту, реконструкція їдалень у закладах освіти та інше.

Планують розвиток своїх територій і в об’єднаних територіальних громадах.

Зокрема, у Вертіївській ОТГ  хочуть побудувати клуб для організації дозвілля мешканців, ще один дитячий садок, створити муніципальну поліцію. Не оминули увагою благоустрій територій та облаштування рекреаційних зон.

У Лосинівській ОТГ заплановано капітальний ремонт опорної місцевої школи, будівництво централізованого водогону в селах Сальне та Леонідівка, ремонт водонапірної башти в Лосинівці, організувати системне збирання та вивезення твердих побутових відходів з усіх населених пунктів ОТГ та відновлення вуличного освітлення по всіх селах громади.

У планах Сновської ОТГ: створення Центру надання адміністративних послуг, будівництво і реконструкція доріг та мереж вуличного освітлення, придбання спецтехніки для сфери ЖКХ, капітальний ремонт приміщень Сновського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дружба», створення виробничої інфраструктури по зберіганню та переробці сільськогосподарської продукції у Сновську, а також будівництво зерноскладу з зерносушаркою тощо. До речі, цьогоріч в сільськогосподарську галузь громади прогнозується залучити 30 мільйонів гривень капітальних інвестицій.

Талалаївська ОТГ значну увагу приділила ремонту доріг, модернізації об'єктів соціальної та житлово-комунальної сфери, а також реконструкції спортивних майданчиків. Тут планують створити інклюзивно-ресурсний центр. Не забули і про екологію та безпеку життя: хочуть побудувати артезіанську свердловину та водонапірну башту із станцією знезалізнення (Талалаївка).

Розробка перспективних планів триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини