Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:59:21

"Перевага децентралізації: Городнянська ОТГ за рік збільшила доходи на 11 мільйонів", - О.Мисник під час візиту в район

04.02.2019   14:32

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник побував у Городнянському районі. Свою робочу поїздку почав із відвідин у райцентрі школи № 2 та місцевого ліцею.



Варто зазначити, що городнянський ліцей утворений восени минулого року шляхом об’єднання двох закладів: навчально-реабілітаційного центру та спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів. Наразі в ліцеї функціонують 16 дошкільних груп та 24 класи, 13 з яких — спеціальні (класи з тяжкими порушеннями мовлення та інтелектуального розвитку). Інклюзивне навчання забезпечене для чотирьох учнів. Загалом на базі закладів освіти, розташованих у Городнянському районі, функціонує 7 класів з інклюзивною формою навчання, введено 7 посад асистента вчителя.

— Діти з особливими освітніми потребами — рівноправні члени суспільства. На сьогодні у 109 школах області функціонують 225 класів з інклюзивним навчанням для 275 дітей, — зазначив Олександр Мисник. — Інклюзивна освіта не залишається поза увагою Президента України і виконавчої влади області. За ініціативи Глави держави цьогорічна ці потреби збільшено субвенцію до одного мільярда гривень.

Під час зустрічі з керівництвом району, об’єднаних територіальних громад, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій, депутатами місцевих рад голова ОДА зупинився на реформі децентралізації.

На території Городнянського району функціонуютьдві об’єднані територіальні громади — Городнянська міська та Тупичівська сільська. Не визначились щодо входження до складу громад ще 13 рад.

— Вперше в історії України центральна влада не тільки пообіцяла передати гроші на місця, а й виконала свою обіцянку. На сьогодні понад 50% бюджетних коштів автоматично поступають на місця і розподіляються місцевими бюджетами. Так, доходи Городнянської ОТГ порівняно з 2017 роком зросли більш ніж на 11 мільйонів гривень, — підкреслив Олександр Мисник. — Переконаний, що переваги реформи жителі об’єднаних громад вже оцінили. Втім, це тільки ремонт доріг та соціальних об’єктів, встановлення вуличного освітлення. У подальшому — це додаткові робочі місця та економічний розвиток. Ресурси ви для цього маєте.

Принагідно голова ОДА відвідав Городнянське лісове господарство та подякував працівникам за їх внесок у розвиток держпідприємства. Це одне з успішних підприємств не лише району, а й лісової галузі Чернігівщини. Лише торік воно сплатило податків понад 45 мільйонів гривень. Половина з них — це власні зароблені кошти.

— Робота городянських лісівників цінується і за кордоном, адже основний ринок збуту продукції — країни ЄС. Розумію, що за цими фактами стоїть тяжка щоденна робота потужного колективу, який розвиває економіку нашого регіону, — зазначив Олександр Мисник.

Побував голова ОДА ще на одному підприємстві, що займається вирощуванням зернових та технічних культур,виробництвом молока і м’яса, — СТОВ «Віра» у селі Вихвостів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини