Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:05:36

У Талалаївці встановлено меморіальну дошку борцям за незалежність України

28.01.2019   11:38

Нещодавно Україна відзначила визначальну дату для державотворення — День Соборності. З цієї нагоди та на честь вояків армії Української народної республіки, борців за незалежність України, уродженців Талалаївщини, на адміністративній будівлі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в районному центрі встановлено меморіальну дошку.

Урочистості відбулися 25 січня за участі заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової, завідувача сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктора Литвинова та громадського активу району.

Встановлений знак є символом пам’яті про подвиг бійців армії УНР Опанаса Давиденка, Степана Жигаленка, Якима Опришка, Павла Ранського, Костя Рибки, Михайла Василюхи, Петра Лисенка, Володимира Назаренка, Степана Рачка.

Детальніше про історичні події та персоналії розповів представник Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

— Так склалися обставини, що українська земля протягом різних історичних періодів була розділеною. Але український народ завжди прагнув об’єднання в межах своєї національної держави і постійно демонстрував це прагнення у процесі збройної національно-визвольної боротьби. Минуло сто років, і знову Україна відстоює територіальну цілісність. Кожен має усвідомити, що незалежність не була нам подарована. Вона постала не на порожньому місці, за неї заплачено високу ціну, — наголосила Наталія Романова.

Варто зазначити, що захід організовано ГО «Українська ініціатива» за підтримки Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, Чернігівської ОДА та місцевої райдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини