Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:38:15

Апарат холтера у Ніжинській центральній міській лікарні ім. М. Галицького

26.01.2019   09:56

25 січня у Ніжинській центральній міській лікарні імені Миколи Галицького відбулося вручення давноочікуваного сучасного медичного приладу – апарату холтера придбаного за рахунок субвенції з державного бюджету у сумі 150 тис. грн. Це портативне діагностичне обладнання, яке використовують для вивчення роботи серця.

З цієї нагоди до лікарні завітали перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, народний депутат України Олександр Кодола, яких приймав головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького Олександр Костирко та персонал, який буде безпосередньо працювати з обладнанням.

Григорій Олійник зазначив, що це черговий крок до поліпшення медичного обслуговування жителів ніжинської об’єднаної територіальної громади та побажав подальшого розвитку Ніжинській центральній міській лікарні пообіцявши подальшу підтримку місцевої влади.

Використання апарату дасть можливість лікарям вживати ефективних заходів для лікування серцевих захворювань, а також повністю виліковувати гіпертонію, інфаркт, атеросклероз. Процедура діагностики за допомогою цього приладу включає два етапи. На першому етапі цей апарат програмують і закріплюють на пацієнта. На другому етапі діагностики, який закінчується або через 24 години, або через три доби прилад знімається. З нього зчитується інформація спеціальним пристроєм і заноситься в комп'ютер, де обробляється.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини