Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:25:57

Відбулась робоча зустріч партнерів проекту "Заради життя"

25.01.2019   09:30Агенцiя

В Чернігові відбулась робоча зустріч партнерів проекту «Заради життя» щодо підготовки засуджених до звільнення, забезпечення безперервного догляду та лікування колишніх в’язнів, в рамках реалізації пенітенціарної пробації.

 

24 січня на базі філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області відбулась робоча зустріч партнерів проекту «Заради життя: якісні інтегровані послуги з ВІЛ, туберкульозу та вірусного гепатиту С для людей в конфлікті з законом»», організована ВБО «Мережа організацій, що працюють в пенітенціарній сфері» за сприянням міжнародної організації PATH, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В робочій зустрічі приймали участь: заступник директора Державної установи «Центр пробації» Віктор Васюк (Viktor Vasyuk), начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Євгеній Скалюн (Евгений Скалюн), голова правління ВБО «Мережа організацій, що працюють в пенітенціарній сфері» Микола Гагаркін (Nikolay Gagarkin), консультант ВБО напрямку «Пробація» проекту «Заради життя» Наталія Кожан (Наташа Кожан), голова правління БО «Чернігівська МЕРЕЖА» Анжела Мойсеенко (Anzhela Moiseienko), начальник філії «Центр охорони здоров’я ДКВС» в Чернігівській області Світлана Волкова, представники уповноважених органів з питань пробації м. Чернігова та Чернігівського району, міського центру зайнятості, лікувально-профілактичних закладів міста Чернігова.

Мета робочої зустрічі: обговорення Типового порядку взаємодії партерів щодо надання пакету послуг засудженим, які готуються до звільнення, колишнім в’язням з метою забезпечення безперервного догляду, лікування та супровід хворих на ВІЛ інфекцію, ТБ та ВГС в рамках проекту РАТН «Заради життя».
Учасники заходу, обговоривши попередні результати впровадження проекту «Заради життя», розглянули головні завдання та заходи щодо підготовки засуджених до звільнення, наявний досвід надання соціального супроводу засудженим благодійною організацією «Чернігівська МЕРЕЖА».
Присутні обговорили, представлений Наталією Кожан, проект Типового порядку взаємодії партнерів щодо надання пакету послуг засудженим, які готуються до звільнення, колишнім в’язням з метою забезпечення безперервного догляду, лікування та супроводу хворих на ВІЛ – інфекцію, ТБ та ВГС в рамках проекту РАТН «Заради життя». Визначили проблемні питання, які можуть виникати при реалізації даного Порядку та окреслили шляхи їх вирішення, також присутні проговорили порядок дій кожного учасника при виконанні завдань Порядку.

Партнери проекту наголосили на важливості налагодження ефективної взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації, закладів охорони здоров’я та суб’єктів соціального патронажу, громадських організацій з метою підготовки засуджених до звільнення, забезпечення безперервного догляду, лікування колишніх в’язнів та надання соціального супроводу.


Філія ДУ "Центр пробації" в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини