Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:59:53

Через грип та ГРВІ у Чернігові ввели у дію додаткові обмежувальні заходи

11.01.2019   12:07

Через значне зростання захворюваності на грип і ГРВІ та перевищення епідпорогу на 16,9% з 11 січня у Чернігові вводяться обмежувальні заходи.

Стан санітарно-епідемічної ситуації у місті, рекомендації щодо профілактики захворювань обговорювали на сьогоднішньому засіданні міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювання на грип та ГРВІ на території міста.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар повідомив, що за результатами наради з головними лікарями міських лікарень та відповідно до наказу управління охорони здоров’я міськради у місті проводитиметься цілий комплекс обмежувальних заходів. Перш за все, це обмеження вільного доступу до стаціонарних відділень лікарень для відвідувачів, деякі з них будуть перепрофільовані, де створюватимуться спеціальні палати для хворих тощо.

Крім того, з 14 січня навчання у школах міста не розпочнеться і це триватиме до покращення ситуації.

Як зазначив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, моніторинг стану захворюваності дітей, які відвідують дитячі садочки, та заходи з профілактики у закладах проводяться щодня. Станом на сьогодні у дитсадках відсутні 57,5% дітей, з них, за словами батьків, 9,5% -  через хворобу. Школярі - на канікулах, але багато вчителів наразі перебувають на лікарняному. Тому він рекомендував продовжити канікулярний період у школах міста.

Владислав Кухар також звернувся до усіх чернігівців з проханням – проводити профілактичні заходи, а при перших симптомах залишатися вдома, не займатися самолікуванням й негайно звертатися до лікарів за медичною допомогою, оскільки цього року захворювання розвивається дуже швидко. У групі ризику – діти, люди зі складними супутніми захворюваннями, вагітні жінки. Наразі по місту 106 людей хворіють на пневмонію різного ступеня тяжкості. Вони знаходяться на лікуванні у стаціонарі. На жаль, по місту зафіксовані два летальні випадки від пневмонії з ускладненнями, які сталися через пізнє звернення за медичною допомогою.

Завідувач відділення Чернігівського міського відділу Державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Аландаренко повідомила, що всього з початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ захворіло 30446 осіб, з них 21416 дітей. В тому числі, на грип перехворіли 62 людини, з них 12 дітей.

За поточний тиждень захворюваність зросла й зареєстровано 3662 випадки грипу та ГРВІ, серед них дітей - 50%. У стаціонари госпіталізовано – 37 осіб, з них 51% - діти до 17 років. Дослідження підтвердили грип у 12 випадках.

На засіданні також наголошувалося на тому, що одним із методів профілактики є щеплення, яке можна робити й зараз. Вакцину від грипу в аптеках міста придбати можна, але при попередньому замовленні й тільки після консультації з сімейним лікарем. З початку епідсезону по місту щеплено 1454 людини, з них 667 дітей.

Підсумовуючи нараду, заступник міського голови Ольга Хоніч зазначила, щоб протиепідемічні заходи були ефективними, треба в місцях великого скупчення громадян дотримуватися рекомендацій з профілактики та попередження захворюваності на грип та ГРВІ - масковий режим та санітарно-гігієнічний контроль у приміщеннях. Це стосується закладів торгівлі, ресторанного господарства, транспорту та інших громадських установ.

Чергове засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювання на грип та ГРВІ буде проводитись наступного четверга, 17 січня.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини