Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:45:38

НКРЕКП затвердила "Чернігівгазу" план розвитку на рівні минулого року

03.01.2019   13:33Агенцiя

План розвитку ПАТ «Чернігівгаз» передбачає два основних напрямки – модернізацію системи газопостачання області та забезпечення приладового обліку енергоносія.

ПАТ «Чернігівгаз» спрямує впродовж 2019 року 35,6 млн грн на заміну та ремонт обладнання систем газопостачання регіону в рамках затвердженої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), інвестпрограми. 55% із цієї суми піде на заміну непридатних лічильників газу та створення обмінного фонду приладів обліку.

План розвитку ПАТ «Чернігівгаз» передбачає два основних напрямки – модернізацію системи газопостачання області та забезпечення приладового обліку енергоносія. Більше половини коштів інвестпрограми - 19,6 млн грн буде виділено на забезпечення обліку природного газу. Вперше закладено фінансування обмінного фонду лічильників у кількості 3 тис. приладів на суму 3 млн грн А за рахунок 16,5 млн грн «Чернігівгаз» зможе замінити 8456 лічильників, що не пройшли чергову повірку. Однак, як зазначають в компанії, це лише половина від потреби.

«З урахуванням обсягів робіт з повірки лічильників та відсотку приладів, що визнаються непридатними, на заміну потрібно щонайменше 15 тис. лічильників. Тому, частині споживачів нарахування витрат газу деякий час будуть вестися по середньому споживанню, як це передбачено Кодексом ГРС», - повідомив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

На заходи з підвищення рівня надійності та безпеки газорозподільних мереж скерують 15,37 млн грн або 43% коштів. Зокрема, понад 6,1 млн грн піде на реконструкцію 10 ГРП та 21 ШГРП. Нове обладнання дасть можливість зменшити витрати на обслуговування газорозподільних пунктів, адже морально застарілі газові споруди потребують частих перевірок та постійної заміни комплектуючих. Заміна майже 2 тис. домових регуляторів на устаткування нового покоління обійдеться компанії в 5,6 млн грн. Ще 2,4 млн грн витратять на капремонт станцій катодного захисту, і 628,5 тис. грн - на закупку приладів виявлення витоків газу.

Важливим напрямком плану розвитку є кільцювання газових мереж протяжністю 0,8 км по вул. Кільцевій у Чернігові. Частина газопроводу високого тиску, прокладена по території збанкрутілого «Чернігівського заводу радіоприладів», є недоступною для механічного від`єднання. Таке перепідключення дозволить припинити несанкціонований відбір газу непобутовими споживачами і одночасно забезпечити безперебійне газопостачання котельні та містян.

Ще компанія виконає кільцювання двох газопроводів у Сновську. Прокладання нового газогону оптимально розподілить навантаження на ГРП і недопускатиме зниження тиску газу до критичного рівня у зимовий період.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини