Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:14:34

Для підвищення безпеки пішоходів запрацював трикольоровий світлофорний об'єкт

02.01.2019   08:42

У селі Сираї Козелецького району на автомобільній дорозі міжнародного значення М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (км 71+755) для підвищення безпеки пішоходів запрацював трикольоровий світлофорний об'єкт. Дана ділянка траси, на жаль, є місцем концентрації ДТП.

З одного боку, водії ігнорують швидкісне обмеження руху по населеному пункту, а з іншого - часом і самі пішоходи переходять дорогу у невстановлених місцях.

Дана ділянка дороги облаштована заходами з безпеки дорожнього руху: на в’їзді та виїзді встановлені дорожні знаки 5.45 та 5.46 на білому тлі (дорожній знак початок населеного пункту 5.45 «Сираї» на білому тлі передбачає швидкість руху автомобілів – 50 км/год); всі 4 пішохідні переходи (км 70+862, км 71+380, км 71+775,км 72+207) облаштовані розміткою, освітленням, на кожному з пішохідних переходів були замінені дорожні знаки 5.35.1/5.35.2 на сучасні світлодіодні знаки з підсвіткою, також були виконані роботи по влаштуванню двох світлофорних об'єктів (односекційних з миготливим режимом) над пішохідним переходом. Наразі ж у 2018-му, на прохання місцевої громади, Службою автомобільних доріг у Чернігівській області були замовлені роботи по встановленню трикольорового світлофорного обладнання, як додаткового засобу підвищення безпеки дорожнього руху.

З 28 грудня 2018 року новий засіб підвищення безпеки дорожнього руху(км 71+755) у с.Сираї функціонує у трикольоровому режимі. Дорожній рух регулюють одразу шість трикольорових світлофорів: чотири транспортних над смугами руху та 2 пішохідних. Вони світлодіодні, що означає гарну видимість їх світла з великої відстані. На опорах розміщені кнопки виклику пішохідної фази (зеленого світла), є функція голосової підтримки та відліку часу, Також тут встановлено бар'єрне огородження вздовж обох смуг руху.


Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини