Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:48:40

Інформаційний дайджест від Фонду соціального страхування України з 26 по 29 грудня

29.12.2018   09:16Агенцiя

"Чернігівський монітор" спільно з Фондом Соціального страхування України запустив щосуботній інформаційний дайджест, у якому мова йтиме про зміни в законодавстві, обслуговуванні платників та інші новини фонду.

ОХОПЛЕННЯ ЕЛЕКТРОННИМ ДОКУМЕНТООБІГОМ ПО ЗАЯВАМ-РОЗРАХУНКАМ СЯГАЄ 50%

Кожна друга заява-розрахунок для отримання фінансування від Фонду соціального страхування України за листками непрацездатності подається роботодавцями в електронному вигляді. Щодня до Фонду надходить більше 5 тис. електронних заяв-розрахунків.

Можливість використання клієнтського спеціалізованого програмного забезпечення для подачі заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам була впроваджена з 01 жовтня 2018 року відповідно до рішення правління Фонду від 19.07.2018 № 12.

Створення та подання електронних заяв-розрахунків здійснюється страхувальниками (роботодавцями) із застосування електронного цифрового підпису за умови укладеного договору із робочим органом виконавчої дирекції Фонду.

На підставі прийнятої заяви-розрахунку Фонд соціального страхування України здійснює фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання, допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку чи професійного захворювання, відшкодування вартості поховання потерпілого та пов’язаних з цим ритуальних послуг, виплат у разі переведення потерпілого на легшу, нижчеоплачувану роботу.

Також з 01 жовтня поточного року впроваджено систему попереднього контролю правильності нарахування виплат, що дозволяє упередити можливі помилки при визначенні розміру матеріального забезпечення та уникнути штрафів. Робочі органи виконавчої дирекції Фонду здійснюють перевірку інформації, наведеної у заяві-розрахунку, перевіряють правильність заповнення реквізитів, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування, дані про сплату ним єдиного внеску тощо.

Відповідно, за фактом надходження електронного документу здійснюється відправлення страхувальнику трьох видів квитанцій: про одержання електронного документа, що засвідчує факт і час його одержання; про надходження електронного документа, що за результатами перевірки засвідчує факт і час його відправлення; про приймання електронного документа, що засвідчує факт і час приймання (неприймання) електронного документа та внесення його даних у базу.

 

НАБУЛА ЧИННОСТІ ПОСТАНОВА ЩОДО ЗБІЛЬШЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ЕФЕКТИВНІСТЮ РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРАЦЮЮЧИХ 

До механізму забезпечення працюючих реабілітаційним лікуванням у санаторно-курортних закладах за кошти Фонду соціального страхування України внесено зміни, якими посилено контроль за обсягом і вартістю надання послуг. Відповідне рішення правління ФССУ ухвалило 12 грудня, зміни набули чинності 28.12.2018.

Програму реабілітації розширено оцінкою ефективності лікування, яка надається за клініко-лабораторними, функціональними і гемодинамічними показниками. Фіксується клініко-функціональний стан і загальний результат відновного лікування.

У програмі лікування зазначається попередньо погоджений перелік послуг, який залежить від профілю медичної реабілітації.

«Щодо кожної послуги є інформація не лише про призначення, але й про факт отримання послуги пацієнтом. Якщо відбуваються зміни у призначеному лікуванні, їх письмово обґрунтовують, а скасовану процедуру замінюють на іншу в межах вартості на курс. Після закінчення лікування програму підписують лікуючий лікар, керівництво санаторно-курортного закладу та сам пацієнт. Це дозволяє застрахованим особам бачити та контролювати повноту пройденої реабілітації. Після підписання програму лікування передають до Фонду для аналізу результатів», – говорить голова правління Фонду Володимир Саєнко.

Фонд соціального страхування України компенсує вартість проходження відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів у розмірі 100% вартості для всіх застрахованих (офіційно працевлаштованих) осіб за наявності медичної потреби.

За оперативними даними упродовж 2018 року реабілітаційним лікування за рахунок коштів ФССУ було забезпечено понад 33 тис. застрахованих осіб.

Для отримання реабілітації за кошти Фонду, після надання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я щодо необхідності реабілітації за певним профілем, лікувальний заклад повідомляє про це робочий орган Фонду. Не пізніше наступного дня у стаціонар лікарні до пацієнта прибуває фахівець Фонду, який за наданим паспортом та ідентифікаційним кодом самостійно перевіряє, чи є особа застрахованою, та разом із хворим заповнює заяву на відновне лікування. Пацієнт самостійно обирає санаторно-курортний заклад, у якому буде проходити лікування. У відповідь на отриману заяву, санаторно-курортний заклад надсилає протягом одного робочого дня органу Фонду згоду про надання послуг із реабілітаційного лікування застрахованій особі та перелік послуг із реабілітаційного лікування. Укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторно-курортним закладом і застрахованою особою, після чого здійснюється направлення пацієнта зі стаціонару лікарні для проходження відновного лікування.

 

ЧАСТКУ ЄДИНОГО ВНЕСКУ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ЗБІЛЬШЕНО ДО 9,3759%

27 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив зміни до пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, відповідно до яких збільшено частку ЄСВ, що спрямовується на реалізацію гарантій у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Частку єдиного внеску збільшено на 0,2287 відсотка – з 9,1472, що діяли з липня 2017 року, до 9,3759 відсотка.

 

Прес-служба Фонду соціального страхування України

 

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини