Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:03:33

Чернігівщина зацікавлена у більш активному розвитку малого та середнього бізнесу

27.12.2018   08:15Агенцiя

На цьому наголосив голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник під час зустрічі з представниками Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Мінекономрозвитку України та проекту FORBIZ.

— Бюджетоутворюючим сегментом в області є саме підприємства малого та середнього бізнесу. І хоч вони давно на ринку, однак також потребують інформаційно-консультаційної підтримки, зокрема з питань кредитування та участі у міжнародних грантових програмах. Облдержадміністрація у межах своєї компетенції вживає всіх необхідних заходів щодо реалізації державної політики розвитку підприємництва в регіоні — зауважив голова ОДА. — Є розуміння того, що на місцевому рівні варто створювати якомога комфортніші умови роботи для МСП. Вирішувати ці питання краще разом.

Варто зазначити, що в області вже є бачення розвитку деяких ніш регіональної політики з цього питання. Зокрема, на базі Агенції регіонального розвитку планується створення Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів, в тому числі складовими частинами якого буде бізнес-акселератор та лабораторія-майстерня. Має Чернігівщина й досвід з успішної реалізації галузевих пілотних проектів. Мова йде про ініціативи саморегулювання бізнесу, розвитку мережі інфраструктури, фінансово-кредитної підтримки МСП у рамках проекту FORBIZ.
Читати також: Чернігівщина на фінішній прямій проекту FORBIZ

— Чернігівщина має важливі складові — кадровий потенціал та логістичну зручність. В області сформовано досвідчену та зацікавлену команду для реалізації державної політики на регіональному рівні. Аби це все запрацювало в повній мірі, необхідно лише консолідувати зусилля,— зауважив Андрій Слабінський, керівник сектору координації політики та інфраструктури Офісу розвитку МСП при Мінекономрозвитку.

Опісля представники відомства обговорили формати майбутньої співпраці з керівниками профільного департаменту ОДА.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини