Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:31:06

Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

21.12.2018   09:08

У Ладані Прилуцького району до кінця року мають придбати житло для дівчинки-сироти. Таке рішення погодила профільна комісія при Чернігівській облдержадміністрації.

Нагадаємо, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

Наразі Бобровицька, Варвинська, Вертіївська, Кіптівська, Комарівська, Семенівська, Менська, Срібнянська ОТГ, а також Ріпкинська, Прилуцька, Талалаївська, Чернігівська, Бахмацька, Борзнянська, Сновська РДА, Прилуцька та Чернігівська міські ради придбали 27 помешкань для 28 осіб вказаної категорії. Також куплено житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох – у Чернігові, по одному – у місті Новгород-Сіверському та Чернігівському районі). Днями мають бути придбані ще дві квартири.

Наступного року для області у державному бюджеті передбачено більше 25 мільйонів гривень.

— Приємно зазначити, що завдання на цей рік ми виконали. Звичайно, без складнощів не обійшлося. Проте така справа вартує всіх витрачених сил. Адже забезпечуючи житлом дітей-сиріт, ми даємо їм хоч і маленький, але старт для втілення своїх мрій у життя, — наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

До речі, вперше така субвенція, за ініціативи Президента України та Уряду, в розмірі 5,7 мільйона гривень надійшла в область минулого року. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові, по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини