Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:15:51

На Чернігівщині розпочав роботу новий відділ прикордонної служби "Леонівка"

19.12.2018   07:24

Чернігівський прикордонний загін зробив черговий крок на шляху посилення безпеки та удосконалення охорони державного кордону. 18 грудня на Семенівщині відбулося відкриття реконструйованого відділу прикордонної служби «Леонівка».

Привітати охоронців передніх рубежів нашої держави, жителів всієї прикордонної Чернігівщини із знаменною подією завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова Державної прикордонної служби України генерал-полковника Петро Цигикал, начальник Північного регіонального управління, генерал-майор Валерій Курніков, начальник Чернігівського прикордонного загону, полковник Сергій Тиркалов.

Ігор Вдовенко відзначив, що надійність та захищеність кордонів сьогодні, в умовах оголошення воєнного стану, набуває першочергового значення для нашого Сіверського краю, що безпосередньо межує з державою, яка наразі веде агресивну військову політику проти України.

Як відомо, Чернігівщина має 224 із 459 км державного кордону спільного з Росією. За словами голови обласної ради, такі реалії вимагають від прикордонників запровадження нових більш ефективних підходів та стандартів несення служби в умовах реальної загрози безпеці на північних теренах України.

-Переконаний, що відкриваючи такі оновлені підрозділи, ми робимо значний внесок не лише у процес модернізації та удосконалення системи охорони державних рубежів, зміцнення безпеки та порядку на кордоні, а й сприяємо більш комфортному несенню служби працівниками прикордонної служби, - зауважив керівник та наголосив, що тільки укомплектована та забезпечена сучасною спеціальною технікою Державна прикордонна служба зможе дати надійну відсіч будь-яким агресивним зазіханням та провокаціям ворога.

Користуючись нагодою Ігор Вдовенко висловив вдячність всім, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов’язок, забезпечуючи безпеку, недоторканність кордонів нашої Батьківщини і не на словах, а на ділі підтверджує справжній професіоналізм та любов до України.

Привітав прикордонників Чернігівщини і Петро Цигикал та зазначив, що Україна вже майже п’ять років протистоїть серйозним викликам у сфері прикордонної безпеки. Тому у рамках урядового плану відбувається модернізація охорони кордону, нарощується оборонна спроможність та здійснюється розбудова інфраструктури, щоб посилити кордон та створити належні умови служби для його захисників.

Очільник прикордонного відомства подякував за всебічну підтримку та допомогу уряду, керівництву області та органам місцевого самоврядування, а також висловив слова вдячності будівельникам, які безпосередньо виконували роботу з оновлення прикордонного відділу, військовослужбовці якого несуть службу на передньому краї з агресором.

- Перебуваючи сьогодні на території оновленого відділу «Леонівка» маємо можливість переконатися, що підрозділ відповідає усім стандартам сучасного прикордонного менеджменту. А його інфраструктура і технічне забезпечення дозволяють ефективно прикрити один із загрозливих напрямків, - сказав Петро Цигикал.

Голова Держприкордонслужби також відмітив, що українські прикордонники вже мають достатньо досвіду протистояння агресору. Адже через горнило неоголошеної війни пройшли  майже 500 прикордонників Чернігівського загону, 12 з них – військовослужбовці цього підрозділу. Чотирьох нагороджено державними нагородами, а загалом керівництвом держави відзначено 856 прикордонників. На жаль, 70 військовослужбовців поклали своє життя за незалежність України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих воїнів, які віддали життя, захищаючи державні рубежі, мир і спокій на українській землі.

Завершив свій виступ очільник прикордонного відомства врученням відомчих заохочувальних відзнак військовослужбовцям Чернігівщини.

На успішну і спокійну службу охоронців кордону благословив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, протоієрей Роман Кіник. Священнослужитель також освятив приміщення та будівлі відділу прикордонної служби.

Після виступів та нагородження Ігор Вдовенко та Петро Цигикал перерізали символічну стрічку, давши своєрідний офіційний старт роботі відділу прикордонної служби «Леонівка». Після цього почесні гості оглянули приміщення, де проходитимуть будні та відпочинок прикордонників: клас підготовки персоналу, кабінет начальника підрозділу,спальне приміщення та кімнату для занять спортом.

У ході ремонтних робіт відновлено основну будівлю з урахуванням сучасних енергозберігаючих технологій, побудовано бокси для зберігання техніки, вольєри для службових тварин, котельню, складські та облаштовано інші необхідні приміщення. На будівництво комплексу споруд та реконструкцію будівель витрачено 19 мільйонів гривень.

Після цього учасники заходу оглянули територію відділу прикордонної служби, виставку озброєння і техніки, побували на території кінологічного містечка та на завершення поспілкувались із пресою під час брифінгу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини