Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:57:59

Олександр Мисник здійснив першу робочу поїздку Чернігівщиною

05.12.2018   14:11Агенцiя

Голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник 4 грудня під час своєї першої робочої поїздки областю відвідав найбільш постраждалі від вибухів на військових складах населені пункти Ічнянського району — село Августівка та селище Дружба.

У районному центрі того ж дня була проведена нарада із представниками профільних структурних підрозділів ОДА та керівниками місцевих органів влади, під час якої окреслені подальші конкретні плани дій з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Особлива увага — відновленню навчальних закладів та забезпеченню житлом осіб, будинки яких повністю зруйновані.

Наразі із пошкоджених 305 будівель відновлено 137. Роботи тривають.

Олександр Мисник акцентував:
— Роботи з відбудови мають бути пришвидшені, адже кошти на ці цілі облдержадміністрація отримала з резервного фонду держбюджету на початку листопада. Зокрема, школа в Дружбі має запрацювати вже найближчим часом. Необхідно подбати про придбання житла родинам, які втратили власні оселі.

Для оперативного освоєння цих коштів уже подано на погодження профільним міністерствам 9 пакетів документів на проведення аварійно-відновлювальних робіт та придбання житла.

Наразі погоджені 5 переліків витрат, які включають кошти на здійснення ремонтів 7 об’єктів комунальної власності та 57 пошкоджених будинків приватного житлового сектору, а також придбання житла власникам 16 будинків, що не підлягають відновленню. Загальна сума витрат – майже 11,15 мільйона гривень. У тому числі на придбання житла – 5,2 мільйона.

Під час робочої поїздки голова ОДА провів зустріч в Августівці з представниками ДСНС області. На постраждалій території працюють 87 чоловік особового складу служби з надзвичайних ситуацій, залучено 28 одиниць техніки.

З початку робіт очищено майже 80 тисяч гектарів території в зоні ураження. Всього вилучено майже 96 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів.

На сьогодні системи життєзабезпечення населення Ічнянського району працюють у штатному режимі.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини