Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:48:46

Акція розпочалася з семінару-наради "Основні принципи та підходи впровадження системи громадського здоров’я на регіональному рівні. Медико-соціальна складова"

28.11.2018   10:50Агенцiя

Щорічно в усіх регіонах України з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Основні завдання акції:
- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми;
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки КЗ «Обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя» розпочав акцію з семінару-наради на тему «Основні принципи та підходи впровадження системи громадського здоров’я на регіональному рівні. Медико-соціальна складова».

В рамках кампанії методист центру Юлія Велько провела навчальний семінар-тренінг «Життя без насильства – основа здорового, стабільного суспільства. Соціальні аспекти профілактичної роботи». Фахівці із соціальної роботи місцевих центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалісти об’єднаних територіальних громад, які були присутні під час заходу, обговорили соціально-психологічні причини виникнення домашнього насильства, його визначення та види, вплив на розвиток дитини, функціонування родини та загальний стан суспільства; намагались знайти шляхи вирішення проблеми, способи вирішення конфліктів ненасильницькими методами; зазначили важливість створення всіх умов, які необхідні для гармонійного росту та розвитку дитини.

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі.


Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини