Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:28:58

Батьки-вихователі двох будинків сімейного типу вже отримали ключі від нового житла

28.11.2018   09:51

У Чернігові 27 листопада батькам-вихователям двох дитячих будинків сімейного типу, вручені ордери та ключі від нового житла. Ці дворівневі шестикімнатні квартири житловою площею 105,2 та 95,2 м2 (загальною – 176,8 м2 та 169,8 м2 відповідно) матимуть статус службового житла.

Проживатимуть у цих квартирах, що розташовані у житловому будинку по вул. Стрілецька, сім’ї Азарових та Скачків, в яких виховуватимуться загалом 18 дітей.

Привітати чернігівців з цією знаковою подією прийшли чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, представники структурних підрозділів міської ради та Деснянської районної у місті ради, журналісти та громадськість міста.

Чернігівський міський голова у вітальному слові, перш за все, подякував державі за те, що дві чернігівських сім’ї змогли отримати нове житло. Також подякував батькам цих родин за те, що вони прийняли по-справжньому мужнє рішення - виховувати в одній сім’ї восьмеро, а в другій - десятеро дітей.

- Сьогодні дві чернігівських сім’ї отримують відремонтовані шестикімнатні квартири у новозбудованому будинку в нормальному мікрорайоні. Допрацьовуватимуться тут ще набережна, покращуватимуться умови відпочинку для чернігівців біля річки Стрижень. Хочу побажати, щоб на життєвому шляху у цих діточок було боже благословення, щоб був мир у їхніх сім’ях та в Україні, - сказав Владислав Атрошенко.

Після привітань нові власники житла теж, в свою чергу, подякували керівництву міста й області та запросили гостей оглянути кімнати.

Житло для двох дитячих будинків сімейного типу придбане за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для створення дитячих будинків сімейного типу. Загалом на придбання цих квартир міському бюджету були розподілені кошти у сумі 5,873 млн грн.

Наразі у квартирах здійснений ремонт у повному обсязі, враховуючи смак та вподобання господарів, придбана побутова техніка, меблі та інші речі необхідні для життя.

Як повідомила Директор центру Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур, зараз у Чернігові на обліку перебуває 33 дітей, які потребують влаштування в родини.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, і в яку влаштовуються на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей. У Чернігові з 2013 року й до цього часу дитячих будинків сімейного типу не було.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини