Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:30:02

Лікарі-травматологи опанували методику виконання складних операцій

23.11.2018   08:46Агенцiя

Лікарі травматологи-ортопеди Чернігівської міської лікарні №2 власними силами виконали надскладну операцію.

Сергій Тітов

Сергій Тітов

Прооперували 32-річного пацієнта, який потрапив у страшну ДТП. У чоловіка  було діагностовано вивих стегна із переломом вертлюгової впадини. Вивих – вправлено, втім спостерігалося значне зміщення вертлюгової западини. Пацієнта після дообстеження прооперували.

Хворий відновлюється: стає на милиці, знову починає ходити, займається посильними фізичними вправами, обсяг рухів збільшується. На перспективу, після загоєння рани, чоловік знаходитиметься під наглядом лікарів доти, допоки суглоб не відновиться.

– Удар прийшовся в коліно, коли людина сиділа в авто. Коліно було вивернуте. У результаті травми було зруйновано вертлюгову впадину тазової кістки. Під час операції була зафіксована та частина кістки, яка була суттєво зміщена. Операція тривала більше трьох годин. Пройшла вона вдало, хоча була й надскладною у виконанні, – розповідає лікар травматолог-ортопед Сергій Тітов.

Раніше при переломах вертлюгової западини, при вивихах стегна, при переломах тазу відділення залучало до операцій фахівців із Києва, тоді як лікарі травматологічного відділення лише асистували в таких надскладних випадках. Відтепер лікарями 2-ої міської лікарні цілком опановані методики зазначених  оперативних втручань, в той же час операційна укомплектована необхідним набором інструментів та імплантів.

Лікарі-травматологи зазначають, що дана патологія зустрічається досить часто. Відтепер рівень фаховості дозволяє вирішувати дані проблеми в умовах Чернігівської міської лікарні №2. Вартість витратних матеріалів на забезпечення оперативного втручання значно нижча в порівнянні зі столичними медзакладами. До 2-ої міської лікарні за медичною допомогою можуть звернутися як містяни, так і жителі інших регіонів. На сьогодні пацієнт має право самостійно обирати медичний заклад.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини