Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:15:24

У Чернігові відзначають День Гідності та Свободи

21.11.2018   19:21Агенцiя

В обласному центрі заходи до Дня Гідності та Свободи розпочалися з нагородження учасників Євромайдану та Революції Гідності.

За заслуги в утвердженні демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості, консолідації українського суспільства Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджений активний учасник чернігівського Євромайдану Сергій Соломаха. Подяки облдержадміністрації отримали директор Замглайської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ріпкинського району Юлія Джола та голова правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Кошового 35» у місті Чернігів Володимир Сергієнко.

Вручила відзнаки заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Ірина Соломаха.

По завершенню урочистої частини відбулась презентація книги Українського інституту національної пам’яті «Майдан від першої особи. Регіональний вимір». Представив видання, в якому, зокрема, висвітлюються події, що відбувалися на теренах Чернігова та області, представник Інституту Сергій Бутко.

— П’ята річниця початку Майдану багатьох змушує відновити у пам’яті спогади про ті події. Саме до п’ятиріччя Революції Гідності Український інститут національної пам’яті приурочив презентацію видання «Майдан від першої особи. Регіональний вимір». Сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище і покликаний збірник, — зазначив історик.

Перші три примірники книги були передані Євгенії Анцибор, Сергію Соломасі та Василю Чепурному – активним учасникам Євромайдану, які долучилися до укладання збірника.

Висловити власні думки з приводу здобутків та прорахунків Майдану мали нагоду учасники засідання за «круглим столом» на тему «Революція Гідності на Чернігівщині – V річниця – що далі?». Серед досягнень революції виокремили проведення в країні декомунізації, впровадження реформи децентралізації влади та медичної реформи, розвиток книговидання та збільшення відсотку української мови в ефірі телебачення та радіо.

Проте, на думку громадськості, не все, за що боровся Майдан, вдалося реалізувати. Тому активісти закликали всіх присутніх практичними справами продовжувати змінювати країну на краще.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.