Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:07:42

Інформаційний дайджест від Фонду соціального страхування України за 1 - 10 листопада

10.11.2018   08:47Агенцiя

Чернігівський монітор спільно з Фондом Соціального страхування України запустив щосуботній інформаційний дайджест, у якому мова йтиме про зміни в законодавстві, обслуговуванні платників та інші новини фонду.

 

ФОНДОМ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ПРОФІНАНСОВАНО

ЛИСТКИ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ, ВИДАНІ ВНАСЛІДОК ВИРОБНИЧОЇ ТРАВМИ АБО ПРОФЗАХВОРЮВАННЯ, НА СУМУ ПОНАД 80 МЛН ГРН

 

Відповідно до оперативних даних трьох кварталів 2018 року за рахунок коштів Фонду соціального страхування України здійснено фінансування за листками непрацездатності, виданими внаслідок професійного захворювання або травми, пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, 7 290 застрахованим особам. Загальна сума видатків склала понад 80 млн грн.

Крім того, якщо внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання потерпілий тимчасово втратив працездатність, ФССУ фінансує всі витрати на його лікування.

У разі визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності, призначаються також одноразова допомога, що складає до 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та щомісячні страхові виплати, які не мають перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму. Сума щомісячних виплат залежить від ступеня втрати працездатності та заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку.

Так, за оперативними даними 9 місяців 2018 року Фондом соціального страхування України забезпечено виплату понад 3 тис. одноразових допомог. Щомісячні страхові виплати для 208,3 тис. потерпілих на виробництві та членів їх сімей профінансовано на суму 5,6 млрд грн.

2022 ЖІНКИ З ПОРУШЕННЯМИ ПЕРЕБІГУ ВАГІТНОСТІ

ПРОЙШЛИ РЕАБІЛІТАЦІЮ ЗА КОШТИ ФОНДУ

 

Упродовж 9 місяців 2018 року лікування у спеціалізованих реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів пройшли 2022  жінки з порушеннями перебігу вагітності. Фінансування реабілітації в обсязі 100% вартості здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Право на отримання відновного лікування за кошти Фонду мають усі застраховані особи за наявності медичних показань.

«Останнім часом спостерігається тенденція до зростання у вагітних частоти і тяжкості перебігу захворювань внутрішніх органів та систем, так званої екстрагенітальної патології, яка становить 35–50% серед вагітних. Це значно погіршує прогноз для плоду і збільшує ризик виникнення захворювань у новонародженої дитини. Тож є висока необхідність напрямів лікування, ефективних методів оздоровлення і реабілітації, які б не мали негативного впливу на перебіг вагітності, стан і розвиток плода і новонародженого», – зазначає заступник начальника управління медичних та соціальних послуг виконавчої дирекції ФССУ Любов Лисенко.

За її словами, саме санаторно-курортний етап реабілітації вагітних з екстрагенітальною та акушерською патологією сприяє зменшенню частоти ускладнень вагітності та пологів, допомагає виносити та народити здорову дитину.

Нагадаємо, крім порушень перебігу вагітності, Фондом соціального страхування України також фінансується реабілітаційне лікування в разі підгострого періоду інфарктів міокарда, інсультів, опіків, захворювань легень; цукрового діабету, після ортопедичних та травматологічних операцій, оперативного та інструментального видалення каменів з нирок тощо.

За оперативними даними трьох кварталів 2018 року відновним лікуванням на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за кошти Фондубулозабезпечено26 600 застрахованих осіб, що на 5 895 осіб більше порівняно з тим же періодом минулого року.

Прес-служба Фонду соціального страхування України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини