Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:00:28

Чернігівський суддя отримав нагороду "ЧЕСТЬ тижня"

09.11.2018   11:42

ГО "Фундація DEJURE" вручила премію "ЧЕСТЬ тижня" голові Бахмацького районного суду Чернігівської області Павлу Пархоменко.

Cуддю Пархоменка номінувало на цю позицію одразу кілька людей. І не дивно, бо всі хто мав нагоду з ним співпрацювати, переконані, що цей суддя робить багато не лише для підняття авторитету правосуддя, а й у сфері правопросвітнитва та захисту прав дітей.

Адже він є активним членом Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та частим тренером з прав людини на освітніх заходах Чернігівського дому з прав людини та УГСПЛ.

Суддя у своїй роботі часто розглядає справи, де сторонами є неповнолітні. У таких делікатних питаннях суддя намагається враховувати найкращі інтереси дітей та особливо прискіпливо ставиться до вивчення обставин справи.

В одній із справ Павло Пархоменко розглядав позов жінки про позбавлення батьківських прав екс-чоловіка. Згідно із матеріалами суду колишня дружина заявляла, що батько не бере участі у вихованні дитини, не цікавиться її життям та здоров’ям, не сплачує аліменти. Однак суддя Пархоменко у справі звернув увагу на те, що НЕ БАЧИТЬ жодних переваг для дитини у випадку задоволення позову. Простіше кажучи, дочці жодним чином не стане краще від того, що вона втратить батька. Крім того, довідки зі школи та міськради, які начебто підтверджують відсутність батька у житті дитини, були поверховими та містили лише загальні фрази. Тож ретельно перевіривши всі докази, суддя відмовив у задоволенні позову і фактично залишив батька для дитини.

В іншому позові неповнолітню дівчину звинувачували у крадіжці косметики на суму 1500 гривень. Вирішуючи справу, Павло Пархоменко з’ясував обставини в сім‘ї, школі та стосунки дівчини з друзями. Зважаючи на те, що підозрювана повністю визнала свою вину, вчинала злочин вперше та добре навчається у школі, суддя визнав, що притягувати її до відповідальності, аби покарати, немає сенсу. На думку служителя Феміди, для уникнення повторних злочинів доцільніше більше приділяти уваги до неї вчителям у школі та батькам вдома. Таким чином дівчина швидше виправиться, аніж у випадку засудження. А тому у своєму рішенні не лише звільнив неповнолітню від відповідальності, а й подбав про те, щоб педагоги та служба у справах дітей приділила уваги її навчанню та сприяли розвитку.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини