Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:30:42

Правоохоронці затримали водія за спробу дати поліцейським хабар у 1000 гривень

07.11.2018   12:19

До речі, це вже третій випадок на території Чернігівської області за останні дві неділі.

6 листопада в м. Корюківка поліцейські групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ-2101 під керуванням 26-річного місцевого жителя, який порушив правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів з’ясувалося, що водій не має відповідних документів на право керування, та до того ж перебував за кермом напідпитку.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським грошову винагороду в розмірі 1000 гривень, щоб обійтись без складання на нього протоколу.

Чоловіка декілька разів попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди посадовій особі, однак водій наполягав на своєму.

Через таку пропозицію довелося викликати слідчо-оперативну групу, працівники якої вже задокументували кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Поліцейські склали на водія адмінматеріали за ч.3 ст130 КУпАП (керування в стані сп’яніння) та ч.1 ст.126 (керування без відповідних документів) КУпАП.

Тепер окрім штрафу за адмінправопорушення чоловіку загрожує ще й кримінальна відповідальність за спробу підкупу поліцейських- штраф від 8,5 до 12,8 тис.грн. або обмеження волі на строк до чотирьох років.
Кожен, хто переступає межу Закону, повинен відповідати за свої вчинки.


Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини