Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:17:08

З початку року порушникам анульовано 30 ліцензій за продаж алкоголю неповнолітнім

06.11.2018   08:48Агенцiя

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області протягом січня-жовтня поточного року проведено 117 перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

За результатами перевірок виявлено 116 порушень, в результаті чого ГУ ДФС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на суму  понад 1,4 млрд грн, з яких 1,1 млн  грн вже надійшло до бюджету.

Здебільшого платники порушують роздрібну торгівлю алкогольними напоями та продають їх за цінами нижчими, за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. З початку року встановлено 77 таких порушень. Нагадаємо, штрафна фінансова санкція за дане порушення від 10 тис грн).

Крім того, в поточному році  перевірками встановлено інші порушення, а саме: 10 - роздрібна торгівля алкогольними напоями без наявності ліцензії; 8 - торгівля алкогольними напоями на розлив для споживання на місці СГ, що не мають статусу громадського харчування; 6 - зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР; 4 - торгівля алкогольними напоями маркованими підробленими марками акцизного податку; по 3 порушення - торгівля тютюновими виробами маркованими підробленими марками акцизного податку та реалізація пального без реєстрації платником акцизного податку; по 1 порушенню - торгівля тютюновими виробами за цінами вищими за встановлені максимальні, зберігання тютюнових виробів у місцях зберігання не внесених до ЄДР, роздрібна торгівля тютюновими виробами без наявності ліцензії, роздрібна торгівля алкогольними напоями через РРО не зазначений в ліцензії та подання «Звiту про обсяги виробництва та реалiзацiї спирту (1РС)»  з недостовірними відомостями до органу виконавчої влади.

Фахівцями ГУ ДФС у Чернігівській області з початку року анульовано 30 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Підставою були порушення ст. 15-3 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів №481/95-ВР", тобто продаж особі, яка не досягла 18 років.


Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини