Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:41:13

За порушення умов найманої праці – штраф майже 112 тисяч гривень

01.11.2018   09:44Агенцiя

Починаючи з 5 жовтня цього року інспектори праці профільного Управління в області спільно з партнерами провели 56 контрольних заходів щодо виявлення нелегальної зайнятості.

Результат — у 5 роботодавців виявили факти використання найманої праці 15 осіб без належного оформлення трудових відносин.

На порушників накладено фінансові санкції за статтею 265 КЗпП України – 30 мінімальних заробітних плат за одного працівника без належного оформлення трудових відносин, що на даний час становить 111 тисяч 690 гривень.

Нагадаємо, у вересні в області затверджений План спільних превентивних заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості та доходів населення.

Виконавці Плану – Управління Держпраці у Чернігівській області, Головне Управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області, Головне Управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, органи місцевого самоврядування, інші соціальні партнери.

У рамках Плану посадовці відомств брали участь у засіданнях при обласній та районних держадміністраціях і виконкомах міських рад; відвідували з превентивними інформаційно-роз’яснювальними заходами колективи підприємств, установ і організацій області, розповідаючи працівникам і керівникам підприємств про переваги легальної праці, недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками; доводили розміри фінансових санкцій та юридичні наслідки порушень законодавства про працю. На сьогодні в області проведено понад 200 інформаційно-роз’яснювальних заходів.


Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини