Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:31:22

Поліція та "Київстар" запустили в Чернігівській області спільний соціальний проект "Пошук дітей"

01.11.2018   07:46Агенцiя

Поліція Чернігівщини та мобільний оператор співпрацюватимуть у розшуку зниклих дітей. Про це йшлося на прес-конференції за участю начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області Ігоря Лисенка, начальника відділу ювенальної превенції Ольги Панкратової та PR менеджера ПрАТ «Київстар» Володимира Буги.

Від 31 жовтня, користувачі мобільного оператора, які перебували неподалік зони зникнення дитини, отримуватимуть СМС-повідомлення з інформацією про неї. Такий сервіс активується у абонентів «Київстару» автоматично та безкоштовно.

Суть проекту полягає у тому, що сервіс, який працює на базі СМС-повідомлень, допомагає поліції використовувати можливості мережі мобільного зв’язку для оперативного оповіщення громадян про зникнення дітей. СМС-повідомлення отримуватимуть абоненти, які перебувають в районі зникнення дитини (від 1 до 3 кілометрів).

Цей соціальний сервіс на Чернігівщині розпочав роботу з 31 жовтня. Він активований у абонентів автоматично і безкоштовно. За тиждень до активації сервісу абоненти отримали повідомлення про те, відколи проект діятиме, та запит про згоду на участь в ньому. Усі незгодні мали можливість негайно відмовитися. Також при бажанні абоненти матимуть змогу і в подальшому самостійно відключитися від отримання подібних СМС. Однак мобільний оператор з приємністю відзначає, що у масштабах усієї держави від участі в проекті відмовилися лише 0,1% абонентів.

СМС-повідомлення містить інформацію про дитину, рік народження, прикмети та посилання на фейсбук-сторінку відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності у Чернігівській області з більш детальною інформацією та фотографією, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуку.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини