Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:14:28

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

26.10.2018   11:31Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 25 жовтня до 8:00 26 жовтня 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 4 пожежі та 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу в смт Дружба Ічнянського району:

Протягом доби продовжувались заходи з ліквідації надзвичайної ситуації:
- авіація ДСНС не залучалась;
- забезпечено виконання робіт щодо очищення місцевості у зонах помірного (від 5 до 10 км.), середнього (від 3 до 5 км.) та високого (до 3 км.) забруднення;
- розміновано 308 га території (з початку робіт - 73 тис. 968 га), залишилось 5 тис. 765 га;
- піротехнічними підрозділами за добу відпрацьовано 2 заявки та вилучено 1489 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку робіт відпрацьовано –  293 заявки, вилучено 16178 вибухонебезпечних  предметів;
- забезпечено проведення заходів з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців (встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки, інформування місцевого населення щодо заходів безпеки та дій у разі виявлення ВНП);
- робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 9004 об'єктів із 9713 (92,7 %). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 283 будинки, квартири та інші капітальні споруди (не підлягають відновленню 16 будинків) у 25 населених пунктах;
- відновлено 150 будівель, відновлювальними бригадами проводились роботи в с. Августівка та смт Дружба. Відновлено покрівлю 1 будівлі, розпочато роботу ще на одній будівлі;
- у 2-х медичних закладах (м. Ічня, смт Парафіївка) та Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗР залишається 51 особа, з них 3 дітей;
- системи життєзабезпечення (газопостачання, електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі. З 18 год. 00 хв. 24 жовтня відновлено рух транспортних засобів на дорогах загального користування та залізничний рух на ділянці Бахмач-Ічня-Прилуки.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

В зоні ліквідації надзвичайної ситуації залишається угрупування сил і засобів ДСНС загальною чисельністю 209 осіб та 58 одиниць техніки, у тому числі зведений піротехнічний загін загальною чисельністю 148 осіб та 50 одиниць  техніки.

Роботи з ліквідації НС будуть продовжені 26 жовтня.

Хід ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру, яка пов’язана із захворюванням свиней на «африканську чуму свиней» в смт Козелець:

Протягом 25 жовтня здійснено обхід 110 дворів (всього обстежено 1218 дворів), хворих свиней не було виявлено. Всього з початку робіт забито безкровним способом та утилізовано шляхом спалювання 35 голів свиней.  26 жовтня заплановано подальший обхід приватних господарств.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові на регульованому перехресті вулиць 77-ої Гвардійської Дивізії та 1-ого Травня о 14 год. 25 жовтня водій, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz 109», здійснив наїзд на автомобіль «Citroen C3», який зупинився попереду. Внаслідок пригоди водій автомобіля «Citroen C3» отримав тілесні ушкодження та був доставлений Чернігівської обласної лікарні.

 
Пожежі
– 4, з них 2 пожежі в житловому секторі, 1 пожежа на транспорті та 1 інша пожежа.


Виявлення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Біля м. Батурин Бахмацького району  о 15 год. 30 хв. 25 жовтня на відкритій території було виявлено 1 запалювальну авіаційну бомбу ЗАБ-50  часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 26 жовтня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області. 


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  8-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 8 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 25 жовтня до 20 години 26 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі опади. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі від 1° морозу до  4º  тепла, вдень 4-9º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі опади. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-3º тепла, вдень 7-9º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини