Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:09:18

Чернігівщина на фінішній прямій проекту FORBIZ

25.10.2018   09:15Агенцiя

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації спільно з проектами FORBIZ та “Регуляторна мапа України” сьогодні, окрім практичного тренінгу для робочих груп, презентував напрацювання щодо інфраструктури підтримки бізнесу в регіоні.

Мова йшла про ініціативи саморегулювання бізнесу та практичні можливості фінансові підтримки МСП.

Представники FORBIZ висловили сподівання побачити продовження роботи і по завершенню реалізації проекту.

Рікардо Пінто, старший консультант з питань політики МСП, проекту FORBIZ: Чернігівщина, зокрема сам обласний центр та місто Ніжин, були обрані для реалізації проекту невипадково. Ми побачили потенціал регіону, як такого, що має більш-менш налагоджену комунікацію в трикутнику «влада-бізнес-громадськість». Відтак, для напрацювання відповідної стратегії варто було лише стимулювати ці сторони частіше вести діалог. Обговорення йшло в робочих групах і часто відповідні рішення приймалися не відразу. Це є показником того, що кожна сторона переймається окресленим питанням.

Ми маємо сподівання найближчим часом побачити практичне втілення теоретичного документу. Також плануємо представити досягнення Чернігівщини на всеукраїнській конференції.

Олександра Хомик, директор Департаменту економічного розвитку ОДА: З урахуванням напрацьованої в проекті стратегії, на початку жовтня сесія обласної ради прийняла низку змін до важливих документів. Зокрема до Стратегії регіонального розвитку внесено 14 нових технічних завдань. Відредаговано й Програму підтримки МСП, заплановано чимало заходів з реальним бюджетним фінансуванням.

Звичайно, ключовим у цій роботі є розвиток інфраструктури підтримки бізнесу. Наразі в області зареєстровано близько 40 суб’єктів, що надають відповідні послуги. Облдержадміністрація є у числі засновників двох з них. Це — Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області», яка працює досить давно і має можливість надавати фінансово-кредитну допомогу за чітко визначеними напрямами; а також відносно недавно створена Агенція регіонального розвитку, що має стати платформою для комунікації усіх існуючих профільних організацій

Радник міського голови м.Ніжин Сергій Осадчий подякував за можливість глибше вивчити проблеми на шляху розвитку МСП та напрацювати точкову стратегію з їх подолання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини