Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:25:49

Ухвалений склад басейнової ради Десни та верхнього Дніпра

23.10.2018   15:57Агенцiя

23 жовтня на зборах заінтересованих сторін остаточно ухвалений склад басейнової ради Десни та верхнього Дніпра, обрано голову, заступника та утворено секретаріат.

Засідання відбулося в Деснянському басейновому управлінні водних ресурсів. Головувала на зборах начальник управління Наталія Грудницька.

– Це надзвичайно важлива подія, вона дає впевненість, що реальні зміни у водній галузі відбуваються і кращі європейські практики поступово впроваджуються і в Україні, – наголосила Наталія Миколаївна.

Басейнова рада Десни та верхнього Дніпра затверджується Державним агентством водних ресурсів України у відповідності з Водним кодексом України для врахування інтересів усіх заінтересованих сторін у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

– Я впевнений, що разом з новоствореною басейновою радою ми змінимо і відношення наших співгромадян до збереження водних об’єктів, закличемо населення до використання безфосфатної побутової хімії та раціонального використання водних ресурсів, – у своєму виступі наголосив заступник голови Держводагенства Павло Гвозденко.

Всього в засіданні взяло участь 29 осіб від Сумської, Чернігівської та Київської областей. Серед них: водокористувачі, науковці, громадські організації, що здійснюють свою діяльність в межах річкового басейну, органи виконавчої влади та інші зацікавлені особи.
Зборами було ухвалено Положення про басейнову раду, яке розроблено згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України №23 від 26.01.2017 «Про затвердження Типового положення про басейнові ради».

Головою басейнової ради Десни та верхнього Дніпра одноголосним рішенням зборів обрано Арсена Дідура – заступника голови Чернігівської обласної ради. Його заступником обрано Наталію Грудницьку – начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Крім того, утворено секретаріат басейнової ради.

Засідання проводитимуть двічі на рік, наступне заплановане на перше півріччя 2019 року.

Збори пройшли плідно, в атмосфері однодумців та людей, які прагнуть працювати на результат.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини