Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:45:57

Від вибухонебезпечних предметів очищені всі 39 постраждалих населених пунктів Ічнянського району

15.10.2018   10:43

Про це повідомили під час чергового засідання оперативного штабу, яке провели сьогодні виконуюча обов’язків голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Як повідомили служби ДСНС, піротехнічними підрозділами за час рятувальних робіт відпрацьовано 242 заявки, вилучено 1758 вибухонебезпечних предметів.

Авіація ДСНС продовжує проводити авіаційну розвідку технічної території арсеналу та здійснювати скиди води. Так, 14 жовтня двома пожежними літаками проведено скиди 80 тон води у межах арсеналу та вертольотом поза технічною територією – 22 тони.

Організовано чергування 7 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

З населенням продовжують працювати психологи ДСНС. Учора надано допомогу 240 жителям постраждалої території. Тривають заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо обов'язкових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Тривають комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Вже відпрацьовано більше половини об'єктів – 5188 із 9713(53,4%). За результатами обстежень визначено зруйнованими 4 будинки в селі Августівка, пошкодженими 99 будинків, квартир та інших капітальних споруд в 11населених пунктах (с. Августівка – 43, с. Дзюбівка – 24, с. Воронівка – 10, селах Гмирянка та Лучківка – по 6, селах Тишківка та Монастирище – по 3, селах Сезьки, Вільшана, Грабів та Городня – по 1).

Для забезпечення публічного порядку у населених пунктах, що входять до 16-кілометрової зони ураження, організовано роботу 15 спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії.

Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Упродовж минулої доби повністю відновлено газопостачання у 4 селах – Іржавець, Крупичполе, Рожнівка, Бурімка. Для цього залучено 73 фахівці та 13 одиниць техніки від структурних підрозділів ПАТ «Чернігівгаз». Наразі залишаються відключеними від газопостачання 3015 абонентів у 4 населених пунктах (місті Ічня (частково), селах Гмирянка, Гужівка, Максимівка).

Як стало відомо під час засідання штабу, в цих населених пунктах планують закінчити роботи з відновлення газопостачання сьогодні-завтра.

Юлія Свириденко також акцентувала:

– Постраждалі населені пункти очищені від вибухонебезпечних предметів. Тепер необхідно оперативно обстежити всі сільгоспугіддя, щоб сільгоспвиробники мали змогу продовжити збирання врожаю та проводити посівну кампанію. Також необхідно вивчити стан автошляхів, скласти відповідні акти, аби була зрозуміла потреба у фінансуванні робіт з відновлення доріг.

Також виконуюча обов’язків голови ОДА повідомила, що вчора в селищі Дружба працювала будівельна організація. Планується першочергово відновити будівлю пошкодженої місцевої школи, в якій навчається 120 дітей.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини