Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:16:09

Затримали серійних дубокрадів

13.10.2018   10:20

Втікали від правоохоронців та опиралися затриманню. У ніч з 11 на 12 жовтня поблизу Куликівки лісова охорона ДП «Ніжинське лісове господарство» спільно з правоохоронцями впіймали УАЗ, навантажений краденими дубами.

Після нетривалого переслідування, одного зі злочинців вдалося затримати. Спочатку той опирався затриманню та погрожував правоохоронцям, опісля – здав співучасників. Підозрювані неодноразово потрапляли в поле зору лісової охорони як серійні крадії дубів.

Близько 12 години ночі учасник рейдової бригади лісової охорони ДП «Ніжинське лісове господарство» Святослав Заєць почув звук бензопили. Сумніву в тому, що це лісокради не було!

«Звук доносився з діброви, розташованої між Куликівкою та селом Буди, з державного лісового фонду Дроздівського лісництва, - розповідає лісовий охоронець. – Було прийнято рішення викликати підкріплення з числа місцевих лісівників та правоохоронців».

Лісокрадів чекали не довго. Як тільки зловмисники зрозуміли, що потрапили в засідку, вони спробували втекти кукурудзяним полем. Після тривалого переслідування, УАЗ без номерів, навантажений дубами, вдалося зупинити. Двоє чоловіків вибігли з авто і спробували накивати п’ятами. Одного з них затримали, інший сховався в кукурудзі.

За словами лісівників, підозрюваний всіляко опирався затриманню і не шкодував погроз на адресу лісівників і правоохоронців. Вже у відділку, чоловік, зрозумівши чим можуть обернутися його нічні пригоди, вказав ще на двох спільників, один із них залишився в лісі, а інший сховався в кукурудзі. Всі троє чоловіків неодноразово потрапляли в поле зору лісової охорони. Зловмисники спеціалізуються на крадіжці дубів – дерева пиляють в лісосмугах та на території державного лісового фонду в Куликівському і Чернігівському районах. Наразі транспорт і лісову продукцію зловмисників правоохоронці конфіскували. Лісівники підраховують збитки, а в поліції думають над кваліфікацією справи.

Нагадаємо, шостого вересня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів». Законотворці посилили відповідальність за незаконну вирубку дерев, суттєво збільшивши штрафи для «чорних лісорубів». Так, у двадцять разів збільшено відповідальність для тих осіб, які шляхом нелегальної рубки завдають суттєвої шкоди державі.


За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.